2019-10-19 11:32:01
Φωτογραφία για Πως σχολιάζει ένας ''χακί'' συνδικαλιστής την ημερίδα της ΕΣΠΕ Λάρισας
Το παρακάτω αφορά ως ενημέρωση τους στρατιωτικούς

Καλημέρα σας,

Στην Λάρισα εχθές διενεργήθηκε η Ημερίδα ενάντια στην πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αναπροσαρμόσει προς τα κάτω το Βαθμολογικό / Σταδιοδρομικό και κατ' επέκταση, ως λογικό επακόλουθο το Μισθολογικό καθεστώς των μελλοντικά εισαχθέντων στις σχολές των ΑΣΣΥ τα επόμενα έτη.

Η Ημερίδα ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη! Με παλμό, σοβαρότητα και δομημένες θέσεις από όσους πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν αναλόγως. Επί ευκαιρίας αναπτύχθηκαν θέματα όπως το Σταδιοδρομικό, το Ασφαλιστικό, οι Προαγωγές, το θέμα των στελεχών Ειδικής Καταστάσεως και άλλα ζητήματα τα οποία έχουν αναδειχθεί από την Ομοσπονδία μας ΠΟΜΕΝΣ.

Η θεσμική συμμετοχή δεν περιορίστηκε μόνο στις Ενώσεις των εν ενεργεία αλλά είχαν δυναμικό παρών και οι Ενώσεις αποστράτων, μιας και οι ίδιες είναι λογικό να έχουν έντονο ψυχικό δεσμό με τον θεσμό των σχολών ΑΣΣΥ. Ποιος άλλωστε λογικός άνθρωπος γυρνά την πλάτη στα βιώματα του;


Πέρα από την πολλαπλή αντιπροσώπευση / παρουσία των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ, -η οποία ήταν δεδομένη αλλά και επιβεβλημένη, δυναμικό παρών έδωσαν και εννέα (9) Ενώσεις της ΠΟΕΣ με τον Πρόεδρο της κύριο Τσουκαράκη. Έκπληξη θεωρώ για όλους μας. Πρότειναν με λόγο εκ μέρους τους χείρα φιλίας και συνεργασίας προς τις Ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ. Δείγμα του ότι τα προβλήματα είναι κοινά και του ότι επιτέλους κάποιος έχει το θάρρος και πέρνει πρωτοβουλία να προτείνει κάτι διαφορετικό από αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και το οποίο δεν έχει κανένα ευεργετικό αποτέλεσμα για τα μέλη μας, αντίθετα μας περιχαρακωνει και δημιουργεί μια "κληρονομική ένταση" η οποία μεταφέρεται στον χρόνο, ωσάν δύο αντίπαλα κράτη που αντιμάχονται, γιατί αυτή του είδους την σχέση κληρονόμησαν και μάλλον έμαθαν ότι είναι υποχρέωση τους να διατηρήσουν και να επαυξήσουν από "σεβασμό" σε ποιους; Στους προγόνους τους;

Θεωρώ ότι τα γεγονότα μας ξεπέρασαν πλέον και θα πρέπει να αναζητήσουμε συμμαχίες ενάντια στα κοινά προβλήματα, πόσο μάλλον όταν αυτές προσφέρονται δίχως αντάλλαγμα λόγω ομοειδούς σκοπού αλλά και προσπάθειας κατάπαυσης του πυρός σε ένα μέτωπο που η ίδια η βάση μας έχει κουραστεί να το βλέπει να συντηρείται. Προτείνεται από κάποιον που μέσα από την αρθρογραφία του βοήθησε να διευρυνθεί το υπάρχον χάσμα.

Σεβαστές οι αποφάσεις του ΔΣ της Ομοσπονδίας, όμως η ζωή δεν εξαντλείται στα θέλω κάποιου διευθυντηρίου. Πηγάζει η εξουσία του από την βάση με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών του. Αυτών και ΜΟΝΟ!

Ας μην αφήνουμε τα πάθη να θολώνουν την κρίση μας ... Ας ακολουθήσουμε την λογική και ας προασπίσουμε τα συμφέροντα μας, αρχής γενομένης από το θέμα των ημερών που αφορά τους ΑΣΣΥ.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ