2019-10-19 15:09:00
Φωτογραφία για Δημόσιο: Διορίστηκαν 147 διακριθέντες αθλητές - Δείτε τις αποφάσεις
Πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες που είχαν διακριθεί έως το 2009

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση του διορισμού συνολικά 147 διακριθέντων αθλητών

στο δημόσιο.

Μετά την τοποθέτηση 118 αθλητών/τριων, που είχαν σημειώσει διεθνή διάκριση κατά το παρελθόν, σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου τον περασμένο Ιούνιο, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και ο διορισμός των υπολοίπων 29 σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου οι 29 αθλητές/τριες καταλαμβάνουν ισάριθμες θέσεις σε υπηρεσίες περιφερειών και δήμων σε 11 νομούς της χώρας βάσει των επιλογών τους. Πρόκειται για αθλητές/τριες που είχαν διακριθεί έως το 2009 και υποβάλει αίτηση διορισμού έως το τέλος της χρονιάς εκείνης και εντάσσονται στο δημόσιο 10 χρόνια μετά.

Μεταξύ αυτών, ο πολίστας του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης Γιώργος Ντόσκας διορίζεται στο δήμο Χίου σε θέση ΔΕ Διοικητικού
. Ο πρωταθλητής Taekwondo Κώστας Γκόλτσιος τοποθετείται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε θέση ΠΕ Φυσικής Αγωγής. Στην ίδια περιφέρεια και στην ίδια θέση διορίζεται και ο πρωταθλητής στίβου των 400μέτρων Δημήτρης Γράβαλος. Θέση πολιτικού μηχανικού στο δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Πάρου αναλαμβάνει ο ιστιοπλόος Αγγελος Βασιλάς. Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος εντάσσεται στο δυναμικό του δήμου Νέας Σμύρνης σε θέση ΔΕ Διοικητικού και το μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωφών Γιώργος Τετώρος στη Διεύθυνση Οικονομικού της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι παραπάνω αθλητές/τριες θεμελίωσαν δικαίωμα διορισμού κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων βάσει του νομοθετικού πλαισίου, που ίσχυε την περίοδο εκείνη. Εχοντας δηλαδή κατακτήσει από 1η έως 8η θέση σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ή από 1η έως 6η θέση σε παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων ή έχει επιτύχει ή ισοφαρίσει παγκόσμια επίδοση των παραπάνω ηλικιακών κατηγοριών.

Στο Δημόσιο οδηγούσε αυτόματα και η κατάκτηση της 1ης έως 6ης θέσης νίκης σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών γυναικών, νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, καθώς και η επίτευξη ή η ισοφάριση ευρωπαϊκής επίδοσης των ανωτέρω ηλικιακών κατηγοριών.

Από 01/01/2010, περιορίστηκαν οι νίκες και οι αθλητικές διοργανώσεις που πρέπει να επιτύχει αθλητής προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα διορισμού. Εκτοτε, εξαιρετική αγωνιστική διάκριση αθλητή, προκειμένου να αποκτήσει δικαίωμα διορισμού, είναι:

α)Η κατάκτηση 1ης έως 3ης νίκης σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και

β) Η επίτευξη ή η ισοφάριση παγκόσμιας επίδοσης ανδρών – γυναικών , νέων ανδρών –γυναικών,εφήβων-νεανίδων σε αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες ομοσπονδίες.

Δικαίωμα διορισμού κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων έχουν και αθλητές με αναπηρία που κατακτούν 1η έως 6η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Παραολυμπιακούς αγώνες καθώς και στους Παγκόσμιους Αγώνες ανδρών – γυναικών ή Πανευρωπαϊκούς Αγώνες ανδρών – γυναικών.

Οι αθλητές με αναπηρία επιτρέπεται να διορίζονται και σε προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες συνιστώνται με την πράξη διορισμού και καταργούνται με την αποχώρηση με οποιονδήποτε τρόπο αυτών που τις κατέχουν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να διορισθούν οι αθλητές είναι να έχουν διακόψει την αθλητική τους δραστηριότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης τους για διορισμό υποβάλλοντας σχετική βεβαίωση από την οικεία ομοσπονδία, καθώς και υπεύθυνη δήλωση περί διακοπής της αγωνιστικής τους δραστηριότητας.

Δείτε τις αποφάσεις ΕΔΩ κι ΕΔΩ
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οκτώβριος, εποχή της μουστιάς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οκτώβριος, εποχή της μουστιάς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ