2019-10-19 21:37:44
Φωτογραφία για Ο Σπύρος Λιβαθινός για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού
Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Μαραθώνα ''Συμμαχία'' Σπύρος Λιβαθινός για την κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«16 ολόκληρα χρόνια μετά την εκπόνηση της πρώτης «περιβαλλοντικής μελέτης» για την κατασκευή ΧΥΤΑ, στο Μαύρο Βουνό του Γραμματικού, ο εφιάλτης της ολοκληρωτικής καταστροφής του τόπου μας δεν μας χτυπά απλά την πόρτα, αλλά ήδη αρχίζει να περνά το κατώφλι της, τονίζει σε ανοικτή επιστολή του ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Μαραθώνα ''Συμμαχία'' Σπύρος Λιβαθινός.

16 χρόνια συνενοχής όλων των δημοτικών αρχών του τόπου που περιορίζονταν σε δημιουργίες επιτροπών, σε ανούσιες συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων για τα μάτια του κόσμου, αλλά σε ουσιαστική απουσία από το πλευρό των λιγοστών κατοίκων του Δήμου μας, που έδιναν αληθινό αγώνα κατά της ολοκλήρωσης του εγκληματικού έργου.

Μετά την τοποθέτηση του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης 16/10/2019, έφτασε πλέον η ώρα της αλήθειας για όλους μας και κυρίως για τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ
. Στέργιο Τσίρκα. Ο οποίος δεσμεύτηκε προσωπικά στους συμπολίτες μας, προεκλογικά, ότι δεν θα επιτρέψει με κανένα τρόπο τη λειτουργία του ΧΥΤΑ που θα καταστρέψει τις ζωές των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο τόπος μας δεν θα σωθεί πλέον ούτε με σύνθεση μερικών ακόμη επιτροπών, ούτε με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε με διπλωματικές συναντήσεις, ούτε και με δημοσιεύσεις φωτογραφιών.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από αληθινούς αγωνιστές που θα ηγηθούν της μάχης για την αποτροπή έναρξης λειτουργίας του εγκληματικού έργου στο Γραμματικό. Ο κος Τσίρκας έχει δύο δρόμους να ακολουθήσει:

Ο πρώτος είναι να φανεί συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να ηγηθεί του αγώνα (όπου κι αν χρειαστεί να δοθεί αυτός) κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, στην πρώτη γραμμή της μάχης. Σ’ αυτή την περίπτωση θα είμαστε οι πρώτοι που θα βρισκόμαστε στο πλευρό του, αρωγοί της προσπάθειάς του.

Ο δεύτερος είναι αυτός της απάθειας και της συνενοχής, δηλαδή ο δρόμος που ακολούθησαν όλοι οι προκάτοχοί του από το 2003 μέχρι σήμερα. Σ’ αυτή την περίπτωση θα είμαστε οι πρώτοι που θα βρει απέναντί του.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι από σήμερα κιόλας – έστω και στο… και πέντε - ο Δήμος Μαραθώνα και ο Δήμαρχος του θα ηγηθούν του αγώνα της τελικής αντίστασης και όλοι μαζί ενωμένοι θα θωρακίσουμε το αύριο των παιδιών μας.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (26-09-2019) σε ερώτηση μου προς τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Αναστάσιο Χρυσίνα, υποψήφιο της παράταξής του , αν γνωρίζει κάτι σχετικά με την εξέλιξη του έργου ΧΥΤΑ Γραμματικού και προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά, μας απάντησαν αρνητικά. Οι εξελίξεις όμως τους διαψεύδουν.

Εγώ και οι συνεργάτες μου παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις της νέας δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Μαραθώνα, και διαβεβαιώνουμε κάθε δημότη ότι η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη και σταθερή, ούτε ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ στο Δήμο Μαραθώνα.

Ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης με την χθεσινή (16-10-2019) προ ημερησίας απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιβεβαίωσε τους φόβους και τις ανησυχίες μας για τις προθέσεις του σχετικά με την λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Κύριε Πατούλη, γιατί παραπλανάτε το περιφερειακό συμβούλιο αποκρύπτοντας την αμετάκλητη απόφαση του Ταμείου Συνοχής της Ε.Ε. (Ref. Ares 2015/ 142502- 14.01.2015), παραπλανώντας το περιφερικό συμβούλιο κι αντιγράφοντας πιστά την κ. Δούρου.

Οι δημότες του δήμου Μαραθώνα δεν θα ξεχάσουν ποτέ, ούτε αυτούς που ξεκίνησαν το παραπάνω παράνομο έργο, ούτε και εσάς που θέλετε να κόψετε την κορδέλα των εγκαινίων, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι στο ιστορικό δήμο Μαραθώνα δεν θα επιτρέψουμε ποτέ λειτουργία ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ».
www.star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ