2019-10-20 17:00:10
Φωτογραφία για Πόσο κοστίζει η παραγωγή του νέου iPhone και πόσο το αγοράζουμε στην Ελλάδα
To NBC σε συνεργασία με το TechInsights ανέλυσε το κόστος κάθε εξαρτήματος του iPhone 11 Pro Max και το συγκρίνει με το πόσο βγαίνει στην αγορά το τελευταίο δημιούργημα της Apple.

Με τα νέα iPhone έγινε ένας μικρός χαμός, καθώς πριν καν μπορέσει κάποιος να τα αγοράσει απευθείας, εξαντλήθηκαν από τις παραγγελίες.

Το κόστος τους, που φτάνει στην Ελλάδα τα 1.339 ευρώ δεν φαίνεται να αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για το καταναλωτικό κοινό που εμπιστεύεται μετά μανίας τα προϊόντα της Apple.

Πόσο όμως κοστίζει στην συγκεκριμένη εταιρία η κατασκευή του συγκεκριμένου τηλέφωνου; Την απάντηση, εν μέρει, την έδωσε το NBC το οποίο σε συνεργασία με το TechInsights ανέλυσε πόσο κάνει κάθε εξάρτημα του, βγάζοντας ένα συνολικό ποσό.

Πάμε λοιπόν Οθόνη: 66.50 δολάρια

Μπαταρία: 10.50 δολάρια

Κάμερα: 73.50 δολάρια

Επεξεργαστής, Modem, Μνήμη: 159 δολάρια

Υπόλοιπα εξαρτήματα: 181 δολάρια

Συνολικά δηλαδή, το κόστος του σε δολάρια φτάνει τα 490,50 δολάρια. Σε αυτά βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται οι πληρωμές του έμψυχου δυναμικού για την κατασκευή του, το κόστος για τις αποστολές στις εκάστοτε χώρες, αλλά και οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν.

Όπως και να έχει πάντως, τη στιγμή που το συγκεκριμένο iPhone κοστίζει 490.50 δολάρια, δηλαδή 440.9 ευρώ, στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων βγαίνει σε σχεδόν τριπλάσια τιμή.

Πηγή: gazzeta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ