2019-10-20 18:55:21
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: 'Έριξαν το καράβι στα βράχια και ψάχνουν σανίδα σωτηρίας στην Αντιπολίτευση! -Καταψηφίστε τον απολογισμό του 2018 και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2019! -ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Γράφει ο: Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 

Μαθηματικός

20-10-2019

Αγαπητοί Αναγνώστες

    Η καταληκτική ημερομηνία συζήτησης του προϋπολογισμού του επόμενου έτους είναι η 31-12 του προηγούμενου. Αυτό ορίζει η νομοθεσία. 

       Ο προϋπολογισμός του 2019 συζητήθηκε στο ΔΣ την 22η  Φεβρουαρίου του 2019. Οι τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο κ. Μωραΐτης Νίκος και ο κ. Λιάπης Νίκος, έθεσαν το θέμα της καθυστέρησης και ζήτησαν εξηγήσεις. Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ως συνήθως στα δύσκολα αερολογούσε, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα...........         Έκανα  μία αίτηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να κάνει το σχετικό έλεγχο για τη καθυστέρηση. Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση απάντησαν με το έγγραφο που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος κ. Πάντας (είπαμε στα δύσκολα ο Δήμαρχος κρύβεται) που στη πρώτη παράγραφο παραδέχονται τη καθυστέρηση. Τι χρεία έχουμε άλλων μαρτύρων. Το ομολογούν οι ίδιοι. Παρακαλώ δείτε το έγγραφο:


        Με βάση αυτό η αποκεντρωμένη μου απαντά δεν διαπιστώθηκε ολιγωρία!!!!!!! των αρμοδίων του Δήμου. Το αφήνω ασχολίαστο. Αυτό που αισθάνομαι δεν το γράφω προς το παρόν. Το σημείωσα στο αρχείο μου.

          Και ενώ στη πρώτη παράγραφο του εγγράφου  λένε, η καθυστέρηση οφείλεται για την αποφυγή των συνεχόμενων αναμορφώσεων του Προϋπολογισμού, σας πληροφορώ ότι σε όλα τα ΔΣ που έγιναν μετά το Φλεβάρη τελευταίο θέμα είναι η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του 2019, όπου παίζεται το παιχνίδι των απευθείας αναθέσεων με το συνεχές γράψιμο και σβήσιμο κωδικών και η  δημιουργία νέων κωδικών. 

      Στόχοι  αυτής της πολιτικής ήταν ολόκληρη τη πενταετία  και παραμένουν:

1)-Πολλά μα παρά πολλά χρήματα εντός και εκτός Δήμου να πάνε σε συγκεκριμένους εργολάβους και προμηθευτές. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία  της πενταετίας (1-9-2014- έως 31-08-2019) που έχω επεξεργαστεί σε 33 εργολάβους και προμηθευτές πήγαν περίπου 6.500.000 !!!!!!ευρώ. 

2)-Την επανεκλογή του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της Δημοτικής του ομάδας.

       Τους στόχους του πέτυχαν. Έριξαν όμως το καράβι στα βράχια. 

          Οι δύο παραπάνω πολιτικές σε συνδυασμό με την μη πλήρη (το γράφω όσο πιο ευγενικά μπορώ) λειτουργία του εισπρακτικού μηχανισμού του Δήμου οδήγησαν το Δήμο σε σχεδόν χρεοκοπία και στα πρόθυμα Επιτήρησης.  

           Σας ενημερώνω ότι ο Δήμος εισπράξεις είχε από τους συνεπείς Δημότες και από τους 420 σε σύνολο 8.000!!!! οφειλέτες που έσπευσαν και έκαναν ρύθμιση των οφειλών τους πληρώνοντας τη πρώτη δόση. 

Δείτε παρακαλώ τις συνεδριάσεις του ΔΣ με τελευταίο θέμα πάντα και σε όλες τις συνεδριάσεις μετά το Φλεβάρη.

Θέμα: "Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019"

1)-Συνεδρίαση 2 Απριλίου 2019, ΑΔΑ ΩΟΛΤΩ6Ζ.

2)-Το Μάη δεν είχαμε συνεδρίαση του ΔΣ

3)-Συνεδρίαση 13  Ιουνίου 2019, ΑΔΑ ΩΨΠΜΩ6Ζ-Η2Χ.

4)-Συνεδρίαση 29 Ιουλίου 2019, ΑΔΑ 6ΟΖΘΩ6Ζ-52Ψ.

5)-Τον Αύγουστο δεν είχαμε συνεδρίαση του ΔΣ.

6)-Συνεδρίαση 30 Σεπτεμβρίου 2019, ΑΔΑ ΨΔΠ0Ο6Ζ-0ΙΑ.

           Κατά τα άλλα καθυστέρησαν τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 για την αποφυγή  των συνεχόμενων αναμορφώσεων του. Θαυμάστε την πολιτική τους και όχι μόνο αξιοπιστία. 

***********************

Αγαπητοί Αναγνώστες 

 Βεβαίως γνωρίζετε ότι όλα τα χρόνια που αρθρογραφώ έχω τονίσει τα παραπάνω.  Δυστυχώς δεν εισακούστηκα. 

       Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Μαθηματικός για να κατανοήσει ότι χωρίς εισπράξεις και με κατασπατάληση των πόρων ο Δήμος θα πήγαινε στη σημερινή δυσχερή Οικονομική θέση. 

        Θυμίζω ότι ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης το Φθινόπωρο του 2014 μόλις ανέλαβε προχώρησε σε αυξήσεις των Δημοτικών τελών. Το ίδιο έκανε και δεύτερη φορά στη θητεία του αργότερα.  

      Οι πολιτικές ευθύνες και όχι μόνο των δύο Δημοτικών Αρχών που διοίκησαν το Δήμο ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.

         Την 27η Ιουλίου 2017 έκανα μία αίτηση που πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 9770 προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου με θέμα: "Ενημέρωση για θέματα αρμοδιότητας  της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου". Απόσπασμα είναι το παρακάτω:

        "Παρακαλώ να μου χορηγηθούν οι εισηγήσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας προς το Δήμαρχο, τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο, την Οικονομική Επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο για τον τρόπο  είσπραξης των οφειλών των Δημοτών προς το Δήμο που σε βάθος χρόνου ανέρχονται σε 5.500.000 ευρώ". 

     Προφανώς κτυπούσα το καμπανάκι του κινδύνου να οδηγηθεί ο Δήμος στην επιτήρηση. 

Σημείωση: Το 2019 έχουν ανέλθει σε 6.200.000 ευρώ περίπου.

           Στην αίτηση αυτή, Όχι απάντηση δεν πήρα, αλλά όπως με διαβεβαίωσε ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Αδάμης η αίτηση αυτή ουδέποτε έφτασε στα χέρια του. Σας καλώ να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

-Όσοι έχετε το βιβλίο μου αυτά βρίσκονται στις σελίδες 349-350.

         Θεωρώ ότι η καταψήφιση του Απολογισμού του 2018 και η καταψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τους Δημοτικούς Συμβούλους στις δύο συνεδριάσεις του ΔΣ τη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019. 

       Η Δημοτική Αρχή που χρεοκόπησε σχεδόν το Δήμο και τον οδηγεί ένα βήμα πριν την επιτήρηση δεν δικαιούται να έχει σωσίβια πολιτικής σωτηρίας από την Αντιπολίτευση στο σύνολο της. Δεν δικαιούται να ψάχνει πολιτικά θύματα στο χώρο της Αντιπολίτευσης. Δεν δικαιούται να ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα για το Δήμο. 

        Αν τολμά (πολιτικά βέβαια) ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης να φέρει στο ΔΣ  της Τετάρτης το απόσπασμα της ομιλίας του προεκλογικά στη Βόνιτσα τη Παρασκευή πριν το πρώτο γύρο των εκλογών του Μάη του 2019 σε ότι αφορά την Οικονομική κατάσταση του Δήμου.

    -Γιατί δεν προχώρησε ποτέ στη θητεία του στη προβλεπομένη από το νόμο ειδική συνεδρίαση του ΔΣ που συνηθίζεται να λέγεται λογοδοσία Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής;

     Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους σύσσωμης της Αντιπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 

      Θεωρώ ότι η καταψήφιση του Απολογισμού του 2018 και η καταψήφιση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2019 είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τους Δημοτικούς Συμβούλους στις δύο συνεδριάσεις του ΔΣ τη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

-Αυτόματα ο Δήμος οδηγείται σε γενικευμένο Διαχειριστικό και Οικονομικό Έλεγχο. Εκεί θα αποδίδουν τα τω Καίσαρι στον Καίσαρα και τα τω Θεώ στον Θεό.

-Θα υπάρξει Δημοτικός Σύμβουλος που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή τη Δημοτική  Αρχή; ΟΨΟΜΕΘΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ............
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ