2019-10-20 23:26:17
Φωτογραφία για Παρίσι: Απόγονος του Ναπολέοντα παντρεύτηκε τη δισεγγονή του αυτοκράτορα της Αυστρίας
Ο γαμπρός είναι απόγονος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και η νύφη είναι δισεγγονή του

τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας του οίκου των Αψβούργων και απόγονος της δεύτερης συζύγου του Ναπολέοντα Βοναπάρτη - Το «παρών» έδωσαν γαλαζοαίματοι τέως και νυν από βασιλικούς οίκους της Ευρώπης

Εξαιρετική σύμπτωση ή γάμος με απώτερες βλέψεις; Το Σάββατο και υπό βροχή τελέστηκε στο Παρίσι ο εντυπωσιακός γάμος του 33χρονου Ζαν Κριστόφ Ναπολέοντα Βοναπάρτη και της 31χρονης κόμισσας Ολυμπίας Ντ΄Άρκο Ζίνεμπεργκ. Ο πρώην αυτοκρατορικός οίκος της Γαλλίας και ο οίκος των Αψβούργων ενώθηκαν και πάλι καθώς ο γαμπρός είναι τρισεγγονός του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και η νύφη δισεγγονή του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας και τρισεγγονή της δεύτερης συζύγου του Ναπολέοντα, της Αρχιδούκισσας Μαρίας Λουίζας των Αψβούργων.

Αν και ο γάμος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη με την δεύτερη σύζυγό του το 1810 έγινε απλά για να εξασφαλίσει ο Γάλλος αυτοκράτορας έναν ισχυρό σύμμαχο στον πόλεμο με τη Βρετανία και την Ρωσία, οι μακρινοί απόγονοί τους, που ένωσαν τις ζωές τους στο Παρίσι, δήλωσαν πριν την τελετή πως ο γάμος τους είναι αποτέλεσμα αγάπης και όχι πολιτικών φιλοδοξιών.


Η νύφη έλαμπε μέσα στο μάξι ολόλευκο νυφικό της, μια δημιουργία του οίκου Oscar De La Renta, με εξαιρετικά μακρύ πέπλο το οποίο κρατούσε η αδελφή της νύφης, κόμισσα Τζιορτζιάνα κατά την είσοδο στην εκκλησία, αλλά και μετά, όταν το ζευγάρι αναχώρησε με ένα αντίκα κόκκινο DS Citroen.

Το «παρών» στον «αυτοκρατορικό» γάμο έδωσαν τέως και νυν γαλαζοαίματοι από βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Γουλιέλμος του Λουξεμβούργου, ο πρίγκιπας Παύλος, γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας με την κόρη του Ολυμπία, η πριγκίπισσα Βεατρίκη του Ηνωμένου Βασιλείου με τον αρραβωνιαστικό της Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, μεγιστάνα της αγοράς ακινήτων.

«Όταν συνάντησα την Ολυμπία "βυθίστηκα" μέσα στα μάτια της»

Μιλώντας στους Times για την γνωριμία του με την κόμισσα Ολυμπία ο απόγονος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη ανέφερε: «Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης παρά για μνεία στην ιστορία. Όταν συνάντησα την Ολυμπία "βυθίστηκα" μέσα στα μάτια της και όχι μέσα στο οικογενειακό της δένδρο. Μετά γελάσαμε και οι δύο γι΄αυτή την ιστορική σύμπτωση».

Ο Ναπολέων ο νεώτερος έχει σπουδάσει οικονομικά, μαθηματικά και μάνατζμεντ στη Γαλλία, έκανε μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ και εργάζεται στο Λονδίνο για την εταιρεία The Blackstone Group. Η νύφη έχει πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από το Γέιλ και γνώρισε τον άνδρα της ζωής της στο Παρίσι, όταν ταξίδεψε για ένα εξάμηνο σπουδών στη γαλλική πρωτεύουσα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AFP
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ