2019-10-22 12:31:40
Φωτογραφία για Προανακριτική: Κατατέθηκαν τα αιτήματα του Δ. Παπαγγελόπουλου
Έγγραφο με τα αιτήματα του πρώην αναπληρωτη υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κατέθεσαν οι συνήγοροί του Δημήτρης Τσοβόλα και Λυδία Τσοβόλα, εν όψει της έναρξης των εργασιών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Τα αιτήματα στην Ειδική Επιτροπή, βάσει της δυνατότητας που του παρέχει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως ο στόχος είναι διττός: Και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποκαλύψει «τους πραγματικούς σκευωρούς και εγκληματίες». Πρόσθεσε ότι ζητάει να κληθούν ως μάρτυρες Δικαστές και Εισαγγελείς που στη διάρκεια της θητείας του ως Εισαγγελέας, συνεργάστηκε μαζί τους. 

«Επειδή το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια στο παρασκήνιο, αλλά και στον δημόσιο λόγο, και κάποιοι απειλούν και εκβιάζουν και πιέζουν να εμφανιστεί και άλλος Εισαγγελέας, εκτός από την κ
. Ράϊκου και τον κ. Αγγελή, ότι δήθεν πιέστηκε από εμένα, θα ζητήσω να είναι μάρτυρες όσοι Δικαστές και Εισαγγελείς, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, υπηρέτησαν σε νευραλγικά πόστα. Εισαγγελείς, Αντεισαγγελείς, Αντιπρόεδροι, Προϊστάμενοι Εφετείων, του Πρωτοδικείου, Οικονομικοί Εισαγγελείς, Ανακριτές, επίκουροι Ανακριτές. Να κληθούν όλοι να καταθέσουν αν ποτέ δοκίμασα να παρέμβω στο έργο τους. Αυτοί ψάχνουν έναν, εγώ τούς δίνω 100», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει και κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με την Ελένη Ράικου και τον Ιωάννη Αγγελή, αλλά και με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, «να τον κοιτούν στα μάτια και να τον αντιμετωπίσουν».

Οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ζητούν, επίσης, να διαβιβαστούν στην Επιτροπή και όλες τις δικογραφίες που είναι συναφείς με την υπόθεση.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ