2019-10-22 19:00:07
Φωτογραφία για Σε στρατηγική συνεργασία προχωρούν οι αλυσίδες Bazaar και Spar Hellas
Τις δυνάμεις τους αποφάσισαν να ενώσουν η Spar Hellas και η έτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Bazaar, προχωρώντας σε συμφωνία συνεργασίας. Η συνεργασία των δύο αλυσίδων θα αφορά τρία επίπεδα, με στόχο τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας που θα προκύψουν από τις συνέργειες και την ενίσχυση της παρουσίας αμφοτέρων των σημάτων, ειδικά στην κατηγορία των καταστημάτων γειτονιάς ή ευκολίας (convenience stores).

Ειδικότερα, βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες, η Bazaar, η οποία ανήκει στον όμιλο Βερούκα, θα παρέχει στη Spar Hellas υπηρεσίες logistics. Υπενθυμίζεται ότι στον όμιλο Βερούκα ανήκει η εταιρεία ΑΛΠΙΚΟ Α.Ε., η οποία παρέχει υπηρεσίες ψύχους και 3PL (διανομή και αποθήκευση προϊόντων για λογαριασμό τρίτων) με εγκαταστάσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κρήτη και με μεγάλο στόλο φορτηγών αυτοκινήτων. Η Spar Hellas μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε εξωτερικό συνεργάτη για τη διανομή των προϊόντων της.


Η συμφωνία προβλέπει ακόμη ότι η Bazaar θα μπορεί να αναπτύξει καταστήματα με το σήμα Spar είτε μετατρέποντας κάποια από τα καταστήματα που φέρουν το σήμα Spar είτε ανοίγοντας καινούργια που θα φέρουν το σήμα Spar. Πληροφορίες θέλουν τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία τεσσάρων καταστημάτων Spar εντός του 2020 από την Bazaar. Σημειώνεται ότι σήμερα λειτουργούν 31 καταστήματα με το σήμα Spar, ενώ άλλα 33 βρίσκονται στη λεγόμενη ενδιάμεση κατάσταση (δηλαδή, τα καταστήματα δεν φέρουν μόνιμη επιγραφή Spar, αλλά εξωτερική σήμανση υπό τη μορφή αφισέτας, μέσω της οποίας οι καταναλωτές πληροφορούνται ότι σε αυτά τα σημεία πώλησης μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα Spar).

To τρίτο επίπεδο της συμφωνίας αφορά τη συνεργασία της Spar Hellas και της Bazaar σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, κυρίως όσον αφορά τους προμηθευτές από το εξωτερικό. Το 2018 η Bazaar είχε καθαρό κύκλο εργασιών 168,95 εκατ. ευρώ έναντι 162,62 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ ενισχυμένα ήταν τα καθαρά μετά από φόρους κέρδη της, στα 2,18 εκατ. ευρώ, από 1,55 εκατ. ευρώ το 2017.

Η Spar Hellas, η οποία επαναδραστηριοποιήθηκε στην ελληνική αγορά το 2018, εκτιμάται ότι διαχειρίζεται καταστήματα με συνολικό τζίρο ύψους 100 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2018, σύμφωνα με τον ισολογισμό της, ήταν 702.109 ευρώ.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ