2019-10-22 19:41:49
Φωτογραφία για Bloomberg: Η Apple  λανσάρει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας
Από ότι φαίνεται η Apple «ποντάρει» πολλά στην επαυξημένη πραγματικότητα και του χρόνου, σύμφωνα με ένα νέο άρθρο του Bloomberg, το κοινό θα γνωρίσει τα αποτελέσματα χρόνων ανάπτυξης.

Στο άρθρο του Bloomberg, υποστηρίζεται ότι η Apple σκοπεύει του χρόνου να παρουσιάσει ένα ζευγάρι γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR, Augmented Reality). Υποτίθεται ότι θα διαθέτουν «ολογραφικές οθόνες» και θα συγχρονίζονται με το iPhone του χρήστη για να απεικονίζουν κείμενο, τον καιρό ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι τελευταίες φήμες μάλιστα κάνουν λόγο για «integration» με τους χάρτες της εταιρείας (Apple Maps) καθώς και για υποστήριξη παιχνιδιών. Το τελευταίο σημαίνει ότι οι συνδρομητές της υπηρεσίας Apple Arcade ενδεχομένως θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν μία σειρά από τίτλους AR την ώρα που φορούν τα γυαλιά τους. Λέγεται επίσης ότι η Apple προσλαμβάνει ειδικούς τόσο στον χώρο των γραφικών όσο και της ανάπτυξης παιχνιδιών για να διασφαλίσει ότι τέτοιου είδους παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα στο λανσάρισμα των γυαλιών
. Η Apple μάλιστα σκέφτεται να ανακοινώσει ένα «dedicated» app store για τα γυαλιά AR, παρόμοιο με αυτό που ανακοίνωσε για το smartwatch της, Apple Watch. Από εκεί, οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν παιχνίδια και apps που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τη νέα φορετή συσκευή της Apple.

Εκτός από το Bloomberg, και ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo της εταιρείας TF International Securities εκτιμά ότι η Apple του χρόνου θα αποκαλύψει τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά πιστεύει ότι η αποκάλυψη θα γίνει στα μέσα της χρονιάς. Όμως τα γυαλιά, δεν θα είναι η μοναδική συσκευή που θα προωθήσει την χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας από του χρόνου, καθώς το επερχόμενο iPad Pro αναμένεται να διαθέτει έναν «dedicated 3D sensor» για περιεχόμενο AR ενώ και η σειρά iPhone 12 Pro που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς αναμένεται να διαθέτει τον ίδιο αισθητήρα.
PhoneArena
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ