2019-10-22 20:44:51
Φωτογραφία για Παππάς στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Προσωπικά δεδομένα» οι φωτογραφίες με τον ναζιστικό χαιρετισμό
Ο Χρ. Παππάς, που του έχει αποδοθεί η ιδιότητα του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής,

υποστήριξε πως ούτε καθοδηγητής υπήρξε ούτε υπαρχηγός της οργάνωσης - «Κείμενα της νιότης» χαρακτήρισε τα έγγραφα που κατασχεθήκαν από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή

Το νόμο περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αλλά και τη «νιότη» του επικαλέστηκε σήμερα ο πρώην βουλευτής, Χρήστος Παππάς, κατά την απολογία στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποκρούσει τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και την παρουσία του στον τάφο του Μουσολίνι το 2009.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο Χρ. Παππάς, που του έχει αποδοθεί η ιδιότητα του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε πως ούτε καθοδηγητής υπήρξε ούτε υπαρχηγός. Κάνοντας λόγο και για έννοιες που επινοήθηκαν από τα ΜΜΕ, ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής παραδέχθηκε κάποιες «λεκτικές υπερβολές» σε κείμενά του, τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, μαζί με φωτογραφίες που τον δείχνουν να χαιρετά ναζιστικά ακόμη και με το παιδί του.


Ειδικά δε σε ό,τι αφορά στις φωτογραφίες που τον δείχνουν να χαιρετά ναζιστικά μαζί με τον γιο του, ο Χρ. Παππάς, είπε: «Κάναμε πλάκα». Μάλιστα, χαρακτήρισε τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία που κατασχεθήκαν από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή «κείμενα της νιότης» του.

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικές φωτογραφίες πριν από 40 χρόνια, είναι προσωπικά δεδομένα. Δυστυχώς δεν τις είχα διαγράψει Πρόεδρος: Υπάρχουν και φωτογραφίες από το 2009 όπου είστε στον τάφο του Μουσολίνι...

Κατηγορούμενος: Τον χαιρετισμό αυτό τον αποδίδω στον Ι. Μεταξα. Είμαι περήφανος που είμαι απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου.

Εισαγγελέας: Υπάρχει φωτογραφία που απεικονίζει τε με το γιο σας, μικρό παιδί...

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικό μου δεδομένο. Πλάκα κάναμε...

Δηλώνοντας ότι είναι κατά της βίας ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής, καταδίκασε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από άτομα, που όπως είπε, δεν τα γνωρίζει καν. «Και ως άνθρωπος και ως πιστός πιστεύω ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής είναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα αλλά και κορυφαίο αμάρτημα», υποστήριξε.

Ο Χρ. Παππάς όπως και το σύνολο των συγκατηγορουμένων απέδωσε την παραπομπή του σε δίκη στο γεγονός ότι είχε εκλεγεί βουλευτής της Χρυσής Αυγής και επισήμανε πως η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική. Ανέφερε δε πως η Χρυσή Αυγή «είχε γίνει πολιτική μόδα» και ότι δεν διέθετε οργανωμένη δομή.

Υποστήριξε ακόμη ότι ουδέποτε δέχθηκε παρότρυνση, εντολή, σύσταση από οποιονδήποτε στη Χρυσή Αυγή «συμπεριλαμβανομένου του Νικ. Μιχαλολιάκου» ώστε να διαπράξει κάποια έκνομη ενέργεια. «Δηλώνω ξεκάθαρα πως πολλά έτη τώρα είμαι εναντίον των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών» είπε ο Παππάς και προσέθεσε: «Τώρα αν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι με τα υπόχρεα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα δηλαδή, κρίνει παράνομο τον πολιτικό λόγο που και εγώ εξέφερα στο ελληνικό κοινοβούλιο, πιστεύω όχι ότι αυτό είναι αστοχία, αλλά ότι είναι ανέντιμο».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ