2019-10-23 09:02:28
Φωτογραφία για ΕΑΑΣ: Επετειακή Εκδήλωση γιά την 28η Οκτ.1940 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
Την Παρασκευή 25 Οκτ.2019, 18.00 ω, η Ένωση Αποστράτων Αξκων Στρατού (ΕΑΑΣ) διοργανώνει Επετειακή Εκδήλωση γιά την 28η Οκτ.1940, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Ομιλήτρια η Κα Σαρίογλου Ειρήνη, Ιστορικός - Ερευνήτρια - Επίκουρη Καθηγήτρια τού τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης καί συνιδρύτρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ).

Συμμετέχουν η Χορωδία Ιονίου Φωνές της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών καί το Λύκειο Ελληνίδων/ Παράρτημα Σαλαμίνος.

Θα τιμηθούν από την ΕΑΑΣ:

1. Ο Υπτγος ε.α Τσιρκινίδης Χαράλαμπος, σε αναγνώριση του συγγραφικού του έργου, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ώς Πατριωτική Προσφορά καί ιδιαίτερα γιά την προβαλλόμενη τηλεοπτική σειρά "Το Κόκκινο Ποτάμι", η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο ιστορικό μυθιστόρημα του συγγραφέα το οποίο εκδόθηκε το 2011. Είναι απόφοιτος της ΣΣΕ τάξεως 1961 ,των σχολών πολέμου Ελλάδος-Γαλλίας, της Σχολής Εθνικής Αμύνης, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής καί έχει διατελέσει ακόλουθος Άμυνας στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες και την Μαδρίτη.


Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 20 χρόνια γιά να αντιληφθούμε τι ακριβώς περιέγραφε ο συγγραφέας. Ο σκηνοθέτης της σειράς κ. Μανούσος Μανουσάκης, ανέλαβε να αναδείξει τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, γιά να θυμίσουμε σε αυτούς που επιλέγουν να ξεχνούν καί να μοιραστούμε με αυτούς πού δεν γνωρίζουν ,την μαύρη αυτή σελίδα του Ελληνισμού!!!

Ο Στρατηγός Τσιρκινίδης Χάρης πέρα από το μεγάλο συγγραφικό του έργο, είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Παρισίων καί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων. Πλήθος άρθρων, μελετών καί διαλέξεων του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά καί βιβλία,στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συμμετείχε σε διακομματικές επιτροπές στο εξωτερικό, με σκοπό την διεθνοποίηση της γενοκτονίας των Ελλήνων της Αμερικής καί την προβολή των Εθνικών Δικαίων.

2. Ο Στρατηγός Κόρκας Κωνσταντίνος, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στην Πατρίδα, συμμετείχε ενεργά σε όλα τα σημαντικά Ιστορικά Γεγονότα της Σύγχρονης Ελλάδος, καί επίσης για την συνεχή συμμετοχή του στις εκδηλώσεις πού διοργανώνει η ΕΑΑΣ!!!

Ο Στρατηγός Κόρκας Κων/νος αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1943 με τον βαθμό του Ανθλγού ΠΖ καί αποστρατευτηκε το 1980 με το βαθμό του Αντιστρατήγου, με τον τίτλο του Επιτίμου Διοικητού Στρατιάς.Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ)καί τής Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).

Διοίκησε μονάδες Καταδρομών, το 3ο ΣΠ ΡΙΜΙΝΙ, την ΧΙΜΠ, το Β΄ ΣΣ, το Δ΄ ΣΣ, του οποίου υπήρξε ο πρώτος Διοικητής καί την 1η Στρατιά.

Υπηρέτησε ως Αξκος στον Ιερό Λόχο, την 133 Δύναμη Μυστικού πολέμου, στό ΝΑΤΟ, ως ΑΚΑΜ στό Βουκουρέστι καί την Βουδαπέστη, ως Α' Υ/ΓΕΣ καί ως ΓΕΠΣ/ΓΕΣ.

Έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κρήτης(1941), της Β.Αφρικής (1942-43) στά νησιά του Αιγαίου καί τα Δωδεκάννησα (1943-45) καί στις επιχειρήσεις της περιόδου 1946 - 1949, όπου καί τραυματίστηκε δύο(2) φορές.

Έχει τιμηθεί με προαγωγή επ'ανδραγαθεία καί είκοσι εννέα (29) Πολεμικούς Σταυρούς.

Είναι κάτοχος πτυχίου της Βιομηχανικής Σχολής Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή καί χαρά για την Ένωση!!!
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ