2019-10-23 19:25:14
Φωτογραφία για Περιορισμοί και διακρίσεις στα ζητήματα Υγείας Στρατιωτικών-Απαιτούνται ρυθμίσεις
ΕΡΩΤΗΣΗ (1443/23-10-19)

ΑΘΗΝΑ, 21/10/2019

Του Κωνσταντίνου Μπούμπα, βουλευτού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Νομού Σερρών

ΠΡΟΣ: Τον κ. Παναγιωτόπουλο, Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Υγειονομική Περίθαλψη Εν Ενεργεία Στρατιωτικών»

Σύμφωνα με άρθρο 3 του Ν.154/75 (ΦΕΚ 185/4-9-1975), στους εν ενεργεία στρατιωτικούς παρέχεται ιατρική περίθαλψη μόνo από τον Ιατρό Μονάδος και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης βάσει της παραγράφου 18 του άρθρου 6 του Στρατιωτικού Κανονισμού (ΣΚ) 20-2: «Το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό, σε περίπτωση ασθενείας μεταβαίνει στη πλησιέστερη Στρατιωτική υγειονομική αρχή ή σε περίπτωση μη ύπαρξης τέτοιας, σε αντίστοιχη Δημόσια και ενημερώνει παράλληλα τη Μονάδα. Σε περίπτωση αδυναμίας μετάβασης αναφέρει στη Μονάδα του, για λήψη από τη Διοίκηση μέτρων, ανάλογα με τις δυνατότητές της».

Πέραν αυτών οι στρατιωτικοί πρέπει να μεταβούν σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία τα οποία απέχουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο διαμονής τους (π.χ. Κάποιος που υπηρετεί στα Δίκαια Έβρου θα πρέπει να εξεταστεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, χάνοντας έτσι εργατοώρες, ταλαιπωρώντας τον εαυτό του και τέλος ζημιώνοντας το κράτος με επιπλέον έξοδα μεταφοράς).


Παράλληλα έχει δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης όλων των πολιτών χωρίς την αντίστροφη πρόβλεψη για όσους ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έτσι οι στρατιωτικοί μειονεκτούν έναντι των υπόλοιπων κρατικών υπαλλήλων οι οποίοι έχουν ίδια προνόμια σε θέματα ιατρικής περίθαλψης.

Το ανθρώπινο δυναμικό των Ε.Δ. επιθυμεί να μπορεί να κάνει εξετάσεις στο πλησιέστερο Δημόσιο Νοσοκομείο και να μπορεί να επισκέπτεται συμβεβλημένους ιατρούς της αρεσκείας του.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Για ποιο λόγο υπάρχουν περιορισμοί στα ζητήματα υγείας των στρατιωτικών; Γιατί υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα σε δικαιώματα στρατιωτικών και υπολοίπων κρατικών υπαλλήλων; Είναι μια τόσο σημαντική ομάδα ανθρώπων και ο σημαντικότερος πολλαπλασιαστής ισχύος από το κράτος. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο θέλετε κατά αυτόν τον τρόπο να τους ελέγχετε;
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ