2019-10-23 20:15:56
Φωτογραφία για Τροπολογία για τα δύο ναυπηγεία και (μια «φωτογραφική» διάταξη) για το… Πολεμικό Μουσείο
Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Οι φήμες λένε ότι έχει ήδη βρεθεί και ο νέος διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου, παλαιός αποτυχών πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας

Τροπολογία που περιλαμβάνει δύο σοβαρά θέματα (το Πολεμικό Ναυτικό και τα δύο Ναυπηγεία της χώρας που σχετίζονται άμεσα με αυτό) [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ], καθώς και ένα επιεικώς αστείο θέμα, της δυνατότητος να μπορεί να τοποθετηθεί και κάποιος πολίτης – επιστήμονας επικεφαλής του Πολεμικού Μουσείου και όχι μόνο στρατιωτικός, υποστηρίχθηκε σήμερα στη Βουλή από τον καταθέτοντα αυτήν υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος παρενέβη στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» που συζητείται στην Ολομέλεια του Σώματος.

Ο ΥΕΘΑ στην ομιλία του ζήτησε να υπερψηφισθεί η τροπολογία αυτή καθώς, όπως είπε, εκτός όλων των άλλων, έχει επείγοντα χαρακτήρα, αφού η προηγούμενη έληξε στις 31 Σεπτεμβρίου, είναι φιλεργατική, έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, καλύπτει τη δαπάνη μισθοδοσίας του συνόλου των εργαζομένων στα δύο Ναυπηγεία της χώρας που εκτελούν προγράμματα του ΠΝ, δηλαδή του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνος, ακόμα και γι’ αυτούς τους εργαζόμενους που δεν απασχολούνται στην εκτέλεση του συγκεκριμένου προγράμματος σε κάθε Ναυπηγείο, παρέχοντας έτσι μία «πίστωση χρόνου» μέχρι να βρεθεί επενδυτής γι’ αυτά.

Ο υπουργός επισήμανε επίσης ότι αναφορικώς με τα δύο ναυπηγεία, πρόκειται για παράταση προγράμματος του ΠΝ, στο Σκαραμαγκά όσον αφορά στη συνέχιση εργασιών σε τέσσερα υποβρύχια και στην Ελευσίνα όσον αφορά στην ολοκλήρωση του προγράμματος κατασκευής δύο πυραυλακάτων, τις υπ’ αριθμ
. 6 και 7, από τις οποίες η πρώτη οσονούπω παραδίδεται, καθώς βρίσκεται στο στάδιο των τελικών δοκιμών κι η δεύτερη θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό εντός του 2020. Με τα προαναφερθέντα προγράμματα, μόλις θα ολοκληρωθούν, αυξάνεται άμεσα η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΠΝ.

Αυτά ως τώρα ήταν τα σοβαρά. Ακολουθεί και το «ευτράπελο» της ιστορίας.

Αφού έχουν λυθεί το πλήθος των πολλών και σοβαρών προβλημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, έρχεται και μάλιστα με τροπολογία η φωτογραφική διάταξη της δυνατότητος να τοποθετηθεί πρόεδρος στο ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου και πολίτης «διακεκριμένος επιστήμονας… έτσι ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφειά του κι επομένως η δυνατότητα να είναι πιο επισκέψιμο και πιο ελκυστικό στους επισκέπτες», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς.

Το πόσο αδαής είναι ο συντάξας τη συγκεκριμένη παράγραφο με τη φωτογραφική διάταξη που την έφερε στον ΥΕΘΑ και αυτός τη συμπεριέλαβε στην τροπολογία με τόσο σοβαρά θέματα είναι και το γεγονός της πραγματικής κοσμογονίας στο Πολεμικό Μουσείο που έχει επιδείξει την τελευταία πενταετία το υπό τον Αντιναύαρχο ε.α. Αθανάσιο Παναγόπουλο Διοικητικό Συμβούλιο, που έχει αλλάξει τη μορφή και τις δράσεις του Μουσείου, ενώ έχει δρομολογήσει δωρεές και χορηγίες για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση, πέραν του γεγονότος ότι με βάσει τα στοιχεία η κίνηση και η επισκεψιμότητα στο Πολεμικό Μουσείο έχει τριπλασιαστεί το προανεφερθέν διάστημα.

Και βεβαίως δεν γνωρίζουμε το κατά πόσο ένας πολίτης, ο οποίος δεν είναι μόνιμο πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, θα μπορεί να διατάζει ένα στρατιωτικό, μόνιμο ή στρατεύσιμο, ο οποίος υπηρετεί στο Πολεμικό Μουσείο, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Και επειδή στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, οι φήμες λένε ότι έχει ήδη βρεθεί και ο νέος διευθυντής, παλαιός αποτυχών πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, «φίλος» - κατά τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος - πρώην κορυφαίου παράγοντα του κόμματος και της δημόσιας ζωής του τόπου, ο οποίος κινείται στο χώρο των συλλεκτών παλαιών οχημάτων και άλλων αντικειμένων! 

Βεβαίως εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε τις φήμες αυτές αλλά είναι κρίμα κάποιοι να παίρνουν στο λαιμό τους έναν σοβαρό υπουργό με τέτοιες αστειότητες, αντί να ασχοληθούν με τα πολύ σοβαρά ζητήματα του τομέως που τους έχουν αναθέσει!

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Δείτε την σχετική τροπολογία:
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ