2019-10-24 11:35:20
Φωτογραφία για ΥΠΟΙΚ: Απάντηση για Νυχτερινή Απασχόληση-Αποζημίωση για 24ωρη υπηρεσία Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτ. 1018/1-10-2019 ερώτησης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που κατατέθηκε από τους ως άνω Βουλευτές, σας γνωρίζουμε ότι :

Με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ (άρθρα 124 έως και 127) του Μέρους ΣΤ΄ του ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄/74) μεταρρυθμίστηκε, αναδρομικά από 1-1-2017, το μισθολογικό καθεστώς, μεταξύ άλλων, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της αναμόρφωσης και του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων. Από τις εν λόγω διατάξεις δεν προβλέπεται η καταβολή αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για εκτέλεση εικοσιτετράωρης υπηρεσίας κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες ή τοπικές αργίες.

Επίσης, με τις διατάξεις της περίπτωσης β΄ της παραγράφου Δ΄ του άρθρου 127 του ν.4472/2017 θεσμοθετήθηκε η χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που αποδεδειγμένα εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2,77 € ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης. Το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού.


Για την χορήγηση της ανωτέρω αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η προκαλούμενη δαπάνη θα πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο του εκτελούμενου Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Επίσης σε παρόμοια ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Μη καταβολή Αποζημίωσης Νυχτερινής Απασχόλησης Στρατιωτικών», ο ΥΕΘΑ απάντησε (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ότι απαιτείται έκδοση σχετικής ΚΥΑ, ενώ παραπάνω το ΥΠΟΙΚ απαντά ότι: «...Το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού».

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ