2019-10-24 22:53:21
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Απων ο κ.  Μητσοτάκη. Δεν είχε το θάρρος να υπερασπιστεί το αναπτυξιακό Ν/Σ
Στην αποψινή απουσία του Πρωθυπουργού από τη συζήτηση στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο αναφέρονται πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως υποστηρίζουν: «Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι δεν είχε το θάρρος να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το κατ' ευφημισμό αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ποιος; Ο Πρωθυπουργός που έταζε τέσσερα χρόνια ανάπτυξη με τη σέσουλα. Επιβεβαίωσε, δηλαδή, ότι άφησε τον κ. Γεωργιάδη, που νοιώθει οικεία, να κάνει τη βρώμικη δουλειά, αφού τελικά το μόνο που είχε το νομοσχέδιο ήταν μία συρραφή από ρουσφέτια σε χορηγούς της Ν.Δ. και την κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων κατ' εντολή του ΣΕΒ. Αλλά επιβεβαίωσε και ότι δεν τόλμησε να έρθει στη Βουλή για να μην τοποθετηθεί για τις αθλιότητες του Υπουργού του» καταλήγουν οι ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου.

Αδ. Γεωργιάδης: Ο τελευταίος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ ο πιο ύποπτος για διαφθορά στα φάρμακα

Είναι πολύ λογικό, μετά από αυτή την παράσταση, να φεύγει ο κ
. Τσίπρας. Γιατί είναι προφανές ότι έχει μάθει, όπως κάνει στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς να δηλώνει τι θέλει να πουν οι από κάτω και αν κάνουν κανένα λάθος και ψηφίσουν ανάποδα, να τους βάζει να αλλάζουν την ψήφο τους, σχολίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον χαρακτήρισε «Τζόκερ της πολιτικής σκηνής».

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τρεις Εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κ. Στουρνάρα. Το είπε ως τεκμήριο σοβαρής κατηγορίας. Ακούστε, λοιπόν, κύριοι τα ονόματα των τριών Εισαγγελέων, είναι ο Γιάννης Αγγελής, Ελένη Ράϊκου και η κ. Τσατάνη. Τρεις Εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κ. Παπαγγελόπουλο για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο του. Δεν κατάλαβα, γιατί οι τρεις Εισαγγελείς στη μια περίπτωση είναι μεγάλο τεκμήριο, ενώ οι τρεις Εισαγγελείς στην άλλη περίπτωση δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί είναι οι Εισαγγελείς που μας βολεύουν. Γιατί όλα τα κρίνετε όπως σας βολεύουν» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στη χθεσινή του δήλωση, που πυροδότησε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα μπορεί να κατηγορεί εμάς με εικασίες και υποθέσεις, αλλά δε θα μπορούμε να τον κατηγορούμε εμείς με εικασίες και υποθέσεις. Πού το είδατε αυτό γραμμένο; Λοιπόν, για να ξέρει ο ελληνικός λαός. Νόμος περισσότερο ύποπτος για διαφθορά στα φάρμακα από τον τελευταίο νόμο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ψηφιστεί. Είναι ο πρώτος νόμος στην ιστορία του ελληνικού κράτους που επέτρεψε αυξήσεις τιμών στα φάρμακα και που φυσικά βοήθησε τη Novartis να διασώσει τις τιμές της, όπως και τις άλλες πολυεθνικές, διά των αυξήσεων στον υπόλοιπο πλανήτη. Άρα, μαθήματα σε εμάς που ρίξαμε τη δαπάνη, δεν δεχόμαστε. Εμείς παραδώσαμε 189 εκατομμύρια μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη, που επί ΣΥΡΙΖΑ έτρεχε επί 4,5 χρόνια με 260 και 270 εκατομμύρια. Κάντε τον υπολογισμό. Και έχουν και τα μούτρα να μιλάνε!» είπε.

Την απουσία του Πρωθυπουργού σχολίασε αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Το είχε προεξοφλήσει ο κ. Τσίπρας ότι δεν είχαμε τίποτα σοβαρό να ακούσουμε από τον κ. Γεωργιάδη. Από ό,τι φαίνεται όμως, δεν το είχε προεξοφλήσει μόνο ο κ. Τσίπρας. Το είχε προεξοφλήσει και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επί δύο μέρες τον αγνόησε επιδεικτικά και σήμερα αρνήθηκε να έρθει και να παρουσιαστεί στη Βουλή, επειδή ντρέπεται, όχι μόνο για τα ρουσφέτια. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ντρέπεται για το χθεσινό σόου του κ. Γεωργιάδη. Δεν πήγε σε ένα, δεν πήγε σε δύο, δεν πήγε σε τρία κανάλια. Πήγε σε πέντε κανάλια και σήμερα συνέχισε αυτόν τον μαραθώνιο εμφανίσεών του και προφανώς έχει προκαλέσει ενοχλήσεις» σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ