2019-10-24 23:09:44
Φωτογραφία για Η Alexandria Ocasio-Cortez αποστομώνει τον Mark Zuckerberg στην Επιτροπή Οικονομικών
Πριν από λίγες ώρες, ο ιδρυτής και CEO του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου του πλανήτη,

Facebook, βρέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της αμερικανικής κυβέρνησης, σε ένα πολύ βαρύ γι’ αυτόν κλίμα, όπου κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών του Κογκρέσου που απαρτίζουν την επιτροπή για το Libra, το κρυπτονόμισμα που έχει σχεδιάσει να λανσάρει στα μέσα του 2020 η Facebook, το οποίο πολλοί φοβούνται ότι θα υποκαταστήσει ακόμα και βασικά νομίσματα. Ενώ στο “χωνευτήρι” της οργής που προκαλεί το σχέδιο για το κρυπτονόμισμα μπήκαν και άλλα ζητήματα, όπως η πολιτική περιεχομένου του Facebook και οι διαφημιστικές πολιτικές που ακολουθεί.

Ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν και η Alexandria Ocasio-Cortez, η νεότερη βουλευτής στην ιστορία του Κογκρέσου, η οποία εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στον Mark Zuckerberg, θέτοντάς του απανωτά ερωτήματα τα οποία όχι μόνο δεν μπορούσε να απαντήσει αλλά τον άφησαν άφωνο.


Η Alexandria Ocasio-Cortez πιέζοντας τον Mark Zuckerberg τον ρώτησε ευθέως: «Ανακοινώσατε πρόσφατα ότι η επίσημη πολιτική του Facebook επιτρέπει πλέον στους πολιτικούς να πληρώσουν για να διαδώσουν παραπληροφόρηση στις εκλογές του 2020 και στο μέλλον. Οπότε, θέλω απλά να ξέρω πόσο πολύ μπορώ να το πιέσω αυτό στον επόμενο χρόνο. Θα μπορέσω να κάνω διαφημίσεις στο Facebook που θα στοχεύουν στους Ρεπουμπλικανούς στον πρώτο γύρο εκλογών λέγοντας ότι ψήφισαν για το Green New Deal; Αν δεν ελέγχετε πραγματικά τις πολιτικές διαφημίσεις, απλώς προσπαθώ να καταλάβω τα όρια εδώ, ποιο είναι το δίκαιο παιχνίδι.»

SplashNews.com

Ο Mark Zuckerberg απάντησε: «Λοιπόν, μέλος του Κογκρέσου, νομίζω ότι το να λέει κανείς ψέματα είναι κακό. Και νομίζω ότι αν έπρεπε να τρέξετε μια διαφήμιση που περιείχε ένα ψέμα, αυτό θα ήταν κακό» και πρόσθεσε ότι δεν είναι ο ρόλος του Facebook να εμποδίσει τους ψηφοφόρους ή τους ανθρώπους σε εκλογές από το να βλέπουν ότι λέτε ψέματα.

Η Alexandria Ocasio-Cortez συνέχισε: «Οπότε, δεν θα κατεβάσετε τα ψέματα ή θα τα κατεβάσετε; Νομίζω ότι αυτή η απάντηση είναι ένα απλό ναι ή όχι. Μιλώ για πραγματική παραπληροφόρηση».

«Σε μια δημοκρατία, πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να κρίνουν από μόνοι τους αν οι πολιτικοί που ψηφίζουν λένε ψέματα ή όχι και να κρίνουν το χαρακτήρα τους μόνοι τους», είπε ο Zuckerberg.

«Οπότε δεν πρόκειται να τις κατεβάσετε. Μπορεί να επισημαίνετε ότι είναι λάθος, αλλά δεν πρόκειται να τις κατεβάσετε», τόνισε η Alexandria Ocasio-Cortez η οποία συνέχισε να απευθύνει το λόγο στον Mark Zuckerberg και να τον στήνει στον τοίχο.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα, οι προεδρικοί υποψήφιοι των Δημοκρατικών, Elizabeth Warren και Joe Biden είπαν την γνώμη τους για την πολιτική περιεχομένου του Facebook, η οποία επιτρέπει στον Πρόεδρο Donald Trump να τρέξει πολιτικές διαφημίσεις, με ψευδείς ισχυρισμούς, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν, παραδέχτηκε τα προβλήματα που υπάρχουν στην πλατφόρμα, ωστόσο απώθησε και τους επικριτές που απαιτούσαν από το Facebook να εφαρμόσει αυστηρότερους κανόνες στο θέμα περιεχομένου και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Κάποιοι πιστεύουν πως το να δίνεις φωνή σε περισσότερους ανθρώπους μας οδηγεί στη διαίρεση, αντί να μας ενώσει. Πολλοί άνθρωποι στο πολιτικό φάσμα πιστεύουν πως η επίτευξη των πολιτικών αποτελεσμάτων, που οι ίδιοι πιστεύουν πως έχουν σημασία, είναι πιο σημαντική από το να έχει κάθε άνθρωπος μία φωνή. Πιστεύω πως αυτό είναι επικίνδυνο».

«Μπορούμε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης, κατανοώντας την δυσκολία της, αλλά πιστεύοντας πως το μακρύ ταξίδι προς την μεγάλη πρόοδο θα μας φέρει αντιμέτωπους με ιδέες που μας προκαλούν. Ή μπορούμε να αποφασίσουμε πως το κόστος είναι απλά πολύ μεγάλο. Βρίσκομαι εδώ σήμερα επειδή πιστεύω πως πρέπει να συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της έκφρασης», είπε.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ