2019-10-24 23:43:11
Φωτογραφία για Chevrolet Corvette
Ο ήχος που θα απολαμβάνουν οι επιβάτες της νέας Chevrolet Corvette θα προέρχεται ως ένα

βαθμό από τον V8 κινητήρα αλλά θα βελτιώνεται και από σύστημα ψηφιακής διαμόρφωση των ηχητικών συχνοτήτων

Η νέα κεντρομήχανη Chevrolet Corvette είναι φυσικά ένα από τα πιο καυτά νέα στο χώρο των sportscars οπότε οι συχνές αναφορές στις προδιαγραφές της δεν αποτελεί κάτι περίεργο. Πρόσφατα λοιπόν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η πληροφορία πως το αυτοκίνητο διαθέτει ένα σύστημα τεχνητής διαμόρφωσης και μετάδοσης του ήχου του κινητήρα από τα ηχεία στην καμπίνα.

Τα συστήματα αυτού του είδους δεν είναι κάτι νέο καθώς πλέον η παρουσία τους πληθαίνει σε αυτοκίνητα με σπορ χαρακτήρα ως στοιχείο τόνωσης της απολαυστικής τους πλευράς. Αυτό βέβαια έχει προκύψει και ως μια λύση που έχουν βρει οι κατασκευαστές ώστε να αντιμετωπίσουν τους συνεχώς αυστηρότερους κανονισμούς σχετικά με τον εκπεμπόμενο θόρυβο. Έτσι από την στιγμή που αναγκαστικά οι κινητήρες και οι εξατμίσεις θα πρέπει να γίνουν πιο αθόρυβοι, η δημιουργία τεχνητού θορύβου από τα ηχεία είναι ένας τρόπος ώστε να διατηρηθεί η ξεχωριστή αίσθηση προς τον οδηγό.


Πάντως μετά την είδηση σχετικά με το εν λόγω σύστημα της Corvette η Chevrolet δεν παρέλειψε να εκδώσει μια διευκρινιστική δήλωση στην οποία αναφέρει καθησυχαστικά πως ο ήχος που θα φθάνει στα αφτιά των επιβατών της Corvette δεν θα είναι τεχνητός. Βασική πηγή του θα είναι ο ήχος που πηγάζει από τον θηριώδη ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 6.2 λίτρων. Από εκεί και πέρα το σύστημα διαμόρφωσης ήχου θα επεξεργάζεται και θα εκπέμπει μόνο ορισμένες συχνότητες οι οποίες λόγω των κανονισμών φιλτράρονται από τον θόρυβο μεταδίδεται στο εξωτερικό του αυτοκινήτου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Skoda 85 χρόνια Superb
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Skoda 85 χρόνια Superb
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ