2019-10-27 11:47:59
Φωτογραφία για Σφοδρές συγκρούσεις και μπαράζ επιθέσεων στη Συρία - Δεκάδες οι νεκροί
Τι ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πυρά από ελικόπτερα στη βορειοδυτική Συρία είχαν στόχο στη διάρκεια της νύχτας τζιχαντιστές στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να σκοτωθούν, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα οκτώ ελικόπτερα στοχοθέτησαν μετά τα μεσάνυχτα ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα στην Ιντλίμπ, μια περιοχή όπου βρίσκονταν "ομάδες που πρόσκεινται στο ΙΚ", σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Αμερικανικά μέσα από την πλευρά τους μετέδωσαν λίγο νωρίτερα ότι ο επικεφαλής του ΙΚ, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σκοτώθηκε σε επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ.

Επίθεση με ρουκέτες και όλμους: Ένας Τούρκος στρατιώτης νεκρός και πέντε τραυματίες

Ένα Τούρκος στρατιώτης έπεσε νεκρός και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν στην περιοχή Ρας αλ Άιν στη βόρεια Συρία από επίθεση με ρουκέτες.


Την επίθεση με ρουκέτες και όλμους σε αυτή την πόλη στη Συρία πραγματοποίησε η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), όπως ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο τουρκικός στρατός διεξήγαγε επιχείρηση αναγνώρισης και απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε, επεσήμανε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο. Αυτό έρχεται ως συνέχεια των σφοδρών συγκρούσεων των προηγούμενων ημερών στη Συρία ανάμεσα σε φιλοτουρκικές δυνάμεις και των κουρδικών δυνάμεων που στηρίζει ο συριακός στρατός.

Συγκεκριμένα οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη Συρία μεταξύ των φιλοτουρκικών δυνάμεων, με τη συνδρομή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, και των κουρδικών δυνάμεων που στηρίζει ο συριακός στρατός με αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων.

Από έγινε γνωστό από μια μη κυβερνητική οργάνωση που δρα στη Βόρεια Συρία, την ώρα που τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί πλησίον των συροτουρκικών συνόρων.

«Οι μάχες εκτυλίχθηκαν στην περιοχή που βρίσκεται μεταξύ της Ταλ Ταμρ και της Ρας αλ Άιν και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων, μεταξύ αυτών 9 μαχητών των συμμάχων της Τουρκίας και έξι των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ