2019-10-27 13:15:53
Φωτογραφία για Στήνουν φράχτη «τύπου ΝΑΤΟ» στον Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ)
Κατασκευή φράχτη «τύπου ΝΑΤΟ» προβλέπει το έργο «συντήρηση υποδομών και αποκατάσταση βλαβών στην Ε.Ο. 51 από τον τελωνειακό σταθμό Καστανιών μέχρι τη συνοριακή γραμμή».

Πρόκειται για επικίνδυνα συρματοπλέγματα υψίστης ασφαλείας με πολύ αιχμηρές λεπίδες, τα οποία θα τοποθετηθούν στο τελωνείο των Καστανιών.

Όπως μεταδίδει το e-evros επικαλούμενο ρεπορτάζ της Εφημερίδας Γνώμη, ο φράχτης θα έχει μήκος 150 μέτρα και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 45.680 ευρώ. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και η σχετική προκήρυξη για τη συμμετοχή των εταιρειών στον διαγωνισμό.

Τα εν λόγω συρματοπλέγματα υψίστης ασφαλείας τύπου ΝΑΤΟ που θα αποτελούν το φράχτη, χρησιμοποιούνται σήμερα για την περιφρούρηση νατοϊκών στρατοπέδων, φυλακών και πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Μάλιστα σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, ο συγκεκριμένος φράχτης με τις μεταλλικές λεπίδες προκαλεί ακόμη και μοιραία τραύματα σε ζώα ή ακόμη και ανθρώπους που επιχειρούν να τον περάσουν.


Το σύρμα είναι φτιαγμένο από υλικό υψηλής αντοχής και δεν τέμνεται. Τον συγκεκριμένο τύπο συρματοπλέγματος χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν οι ΗΠΑ στις στρατιωτικές βάσεις τους στη Γερμανία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει σχετικά, πριν περίπου ένα μήνα πως «οσονούπω από τον Έβρο δεν θα περνάει κανείς γιατί θα σφραγιστεί ο Έβρος», ενώ είχε προσθέσει, πως «σε όλο το μήκος και πλάτος των συνόρων χερσαίων και θαλασσίων θα αυξηθούν όλα τα μέσα επιτήρησης. Σκοπός η αποτροπή. Δεν είμαι σίγουρος ότι η αυστηρότερη επιτήρηση και η εντατικότερη επιτήρηση θα φέρει και την πλήρη αποτροπή. Νομίζω όμως ότι σε πρώτη φάση θα σφίξουν τα λουριά», τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Δείτε το Βίντεο από onetv.gr:
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ