2019-10-28 10:58:09
Φωτογραφία για Έρχεται η αξιολόγηση των Μονάδων Υγείας! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR

Ένα νέο σύστημα αξιολόγησης και ελέγχου απόδοσης όλων των Μονάδων Υγείας σχεδιάζει να εντάξει στο νομοσχέδιο που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τον Νοέμβριο (το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου), η ηγεσία του υπουργείου Υγείας,

Ειδικότερα το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει ήδη τα κριτήρια για την αξιολόγηση ποιότητας των Μονάδων Υγείας, τόσο δηλαδή των Νοσοκομείων όσο και των μικρότερων όπως τα Κέντρα Υγείας κ.λ.π. όπως τονίζουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να τεθούν συγκεκριμένοι κανόνες που θα καθορίζουν και τη «βαθμολόγηση» των Μονάδων. Μεταξύ αυτών θα είναι ο συνολικός χρόνος αναμονής κατά την είσοδο των ασθενών στο Νοσοκομείο, ο χρόνος ανταπόκρισης των υπηρεσιών, η εξυπηρέτησή των ασθενών, ο χρόνος εισαγωγής τους σε κλινικές, αλλά μεταξύ άλλων και η ορθή διαχείριση των οικονομικών πόρων.

Παράλληλα η σωστή αξιοποίηση των κρεβατιών αλλά και γενικότερα η πληρότητα των κλινικών αναμένεται να ενταχθούν στα ποιοτικά κριτήρια για τον έλεγχο ενός νοσοκομείου.

Όμως για πρώτη φορά αναμένεται να υιοθετηθούν και κριτήρια που θα σχετίζονται με την απόδοση των κλινικών, διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Έρχεται σύστημα αξιολόγησης των κλινικών στα νοσοκομεία! Τι σχεδιάζεται»

Οι κλινικές θα ελέγχονται σχετικά με το αν αντιμετωπίζουν άμεσα τους νοσηλευόμενους ασθενείς, τόσο σε σχέση με την εξέταση των πασχόντων όσο και με τους εργαστηριακούςελέγχους που θα πρέπει να υποβάλλονται.

Υπεύθυνοι για τον έλεγχο της απόδοσης της κάθε κλινικής ξεχωριστά θα είναι οι νέοι Διοικητέςτων Νοσοκομείων που αναμένεται να αναλάβουν άμεσα θέση στο ΕΣΥ, αφού σταδιακά ολοκληρώνεται και η επιλογή τους από την Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι πως στην αξιολόγηση των κλινικών ρόλο θα παίζουν και οι ασθενείς, αφού η βαθμολόγηση των κλινικών θα γίνεται τόσο με στατιστικά δεδομένα και αποτελέσματα απόδοσης, όσο και με την άποψη των πασχόντων που νοσηλεύτηκαν.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ