2019-10-28 21:39:25
Φωτογραφία για Βρετανία: Ελιγμός Τζόνσον με στόχο να πιέσει τους Εργατικούς για την προκήρυξη εκλογών
Η Ντάουνινγκ Στριτ λέει ότι μπορεί να στηρίξει πρόταση των Φιλελεύθερων Δημοκρατών

που θα επισπεύσει τις εκλογές – Ο Τζέρεμι Κόρμπιν αρνείται να στηρίξει τις εκλογές

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ώρες για τη Βρετανία, ενόψει της ψηφοφορίας επί της πρότασης του Μπόρις Τζόνσον για εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, η Ντάουνινγκ Στριτ αφήνει να εννοηθεί ότι θα στήριζε ένα σχέδιο των Φιλελεύθερων Δημοκρατών που θα επιτρέψει εκλογές το Δεκέμβριο, εάν οι Εργατικοί αρνηθούν να στηρίξουν την πρόταση του Τζόνσον.

Σύμφωνα με πηγή του πρωθυπουργικού γραφείου, η κυβέρνηση θα μπορούσε εναλλακτικά να εισάγει ένα νομοσχέδιο σχεδόν ταυτόσημο με αυτό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ούτως ώστε να στηθούν πρόωρες κάλπες.

Ο Τζόνσον χρειάζεται τους Εργατικούς για να κερδίσει μια πλειοψηφία 2/3 για εκλογές, με βάση την παρούσα νομοθεσία, ωστόσο ο Τζέρεμι Κόρμπιν αρνείται να στηρίξει το αίτημα του πρωθυπουργού, ενόσω το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία είναι ακόμη στο τραπέζι.


Το Σαββατοκύριακο, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες προσφέρθηκαν να αλλάξουν το νόμο που θα επιτρέψει εκλογές στις 9 Δεκεμβρίου, που χρειάζεται απλή πλειοψηφία στη Βουλή.

Εάν οι Εργατικοί δεν στηρίξουν το αίτημα του Μπόρις Τζόνσον, τότε η κυβέρνηση θα καταθέσει αύριο στη Βουλή ένα νομοσχέδιο παρόμοιο με αυτό των Δημοκρατικών.

«Αυτή η Βουλή έχει επανειλημμένα αποτύχει να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Εκατομμύρια οικογένειες και επιχειρήσεις δεν μπορούν να κάνουν σχεδιασμό, λόγω των καθυστερήσεων. Χρειαζόμαστε μια καινούρια Βουλή μέχρι τα Χριστούγεννα ώστε να γίνει το Brexit τον Ιανουάριο και να προχωρήσει η χώρα μπροστά», δηλώνουν πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο ελιγμός του Μπόρις Τζόνσον θέτει σε δίλημμα τους Εργατικούς για τη στάση τους στην ψηφοφορία, ενώ στελέχη σχολιάζουν ότι πρόκειται για μια επαναφορά της συνεργασίας των Τόρις με τους Φιλελεύθερους του 2010..
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ