2019-10-29 11:00:39
Φωτογραφία για Ετοιμάζονται για νέα Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου...
Νέα Ένωση Ιδιοκτητών, με τη συμμετοχή των ισχυρών του ελληνικού Τύπου («Καθημερινή» – Αλαφούζος, «Βήμα», «Νέα» – Μαρινάκης, «Πρώτο Θέμα» – Καραμήτσος) βρίσκεται στα σκαριά, μετά και από την πρόσφατη απόφαση των συμμετεχόντων στην παλιά ένωση να προχωρήσουν σε αρχαιρεσίες, παραβλέποντας το γεγονός ότι έχουν δημιουργήσει έναν φορέα στον οποίον δεν μετέχουν οι μεγαλοεκδότες. Μάλιστα, ο Ιωάννης Φιλιππάκης, που, όπως όλα δείχνουν, κινεί τα νήματα, δεν δέχθηκε να ικανοποιήσει το εύλογο αίτημα, προκειμένου στην Ένωση Ιδιοκτητών να συμμετάσχουν και οι μεγάλοι του Τύπου.

Έτσι, για άλλη μία φορά συγκροτήθηκε ένα Δ.Σ. στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι εφημερίδων με πολύ μικρά μερίδια αγοράς. Η εξέλιξη αυτή στάθηκε αφορμή να προχωρήσει μια παλαιότερη σκέψη, αναφορικά με τη δημιουργία μιας νέας, πιο αντιπροσωπευτικής ένωσης, στην οποία, εκτός από τις ημερήσιες εφημερίδες, θα μετέχουν και οι εκδότες των εβδομαδιαίων, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να μετέχουν και οι ιδιοκτήτες των περιοδικών.


Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις, που έχουν ως απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ένωσης που θα διαπραγματεύεται με σοβαρότητα τα προβλήματα του εκδοτικού κλάδου. Μάλιστα, η ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι προκρίνει την παρουσία ενός προσώπου κοινής αποδοχής από το σύνολο των συμμετεχόντων, το οποίο θα διαθέτει και τις γνώσεις αλλά και το κύρος για να προωθήσει την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκδοτικές επιχειρήσεις. Αν και μέχρι τώρα δεν έχουν μπει σε ονοματολογία, εκτιμάται ότι, από τη στιγμή που υπάρχει η σχετική βούληση, θα βρεθεί και το πρόσωπο που θα ηγηθεί της νέας Ένωσης Ιδιοκτητών. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, το ζητούμενο δεν είναι τα οφίτσια, αλλά το πώς θα μπορέσουν να τεθούν θέματα που χρονίζουν. Εκείνο που έχει παίξει καταλυτικό ρόλο για τη δημιουργία της νέας ένωσης είναι το γεγονός της αναποτελεσματικότητας που έχει επιδείξει το υπάρχον σχήμα. Πέραν τούτου, ο κ. Φιλιππάκης, που υποτίθεται ότι ελέγχει το όργανο, βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν από τους πιο ισχυρούς του κλάδου, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Parapolitika.gr

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ