2019-10-29 19:28:35
Φωτογραφία για Στο κόκκινο η ένταση στην Προανακριτική
Με το πολιτικό ''θερμόμετρο'' να έχει χτυπήσει κόκκινο ξεκίνησε η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής, όπου συζητείται αίτημα για εξαίρεση των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη. Το αίτημα είχε κατατεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση και υπέρ τάσσονται Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο πυροδοτεί την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται σε παλαιότερη γνωμάτευση με τη σύμφωνη γνώμη και του ΣΥΡΙΖΑ για εξαίρεση βουλευτών και μαρτύρων για το Βατοπέδι. Την ίδια στιγμή πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως η επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών είναι καταφανώς παράνομη, αντιθεσμική και συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Η επιτροπή αναμένεται σήμερα να προχωρήσει σε ψηφοφορία σχετικά με το αίτημα εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε περίπτωση που υπάρξει πλειοψηφία, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το τι θα πράξουν οι κ.κ. Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης. Αν υπάρξει απόφαση αλλά αρνηθούν να αποχωρήσουν, τότε αναμένεται να διακοπούν οι εργασίες της επιτροπής μέχρι την Πέμπτη. Ωστόσο μένει να φανεί ποια στάση θα τηρήσει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως με αυτά τα δεδομένα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί ο αρχικός σχεδιασμός και να μιλήσει ο Κ. Φρουζής στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής.


Σε υψηλούς τόνους η συνεδρίαση της επιτροπής

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Βουλής προειδοποίησε για εφαρμογή του άρθρου 160Α του Ποινικού Κώδικα αν χρειαστεί, το οποίο αφορά διατάραξη συνεδριάσεων Επιτροπής Βουλής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δημ. Τζανακοπουλος έθεσε το ερώτημα: «Θα οδηγήσετε ενώπιον του Δικαστηρίου βουλευτές που τους απέστειλε εδώ ο ελληνικός λαός;» 

Μάλιστα ο Γ. Ραγκούσης φέρεται να τοποθετήθηκε σε υψηλούς τόνους, λέγοντας: «Να με αποβάλετε και να φωνάξετε την Αστυνομία, ντροπή σας. Ξεφτιλίζεις ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή». Μάλιστα η χρήση της λέξης «χούντα» προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες την παρέμβαση του Κ. Καραγκούνη που είπε πως ανάλογες αναφορές εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό. 

Με βάση τις πληροφορίες υπέρ της εξαίρεσης τάσσονται Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ. Κατά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ «παρών» λέει η Ελληνική Λύση.

Euro2Day

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ