2019-10-29 22:38:47
Φωτογραφία για Κιθ Βαζ: Η ώρα της κρίσης για τον βουλευτή των Εργατικών που ζούσε διπλή ζωή
Ο Κιθ Βαζ εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση μιας καταδικαστικής αναφοράς που εισηγούνταν την αναστολή της βουλευτικής του ιδιότητας

για έξι μήνες, επειδή προσφέρθηκε να αγοράσει κοκαΐνη για δύο άνδρες συνοδούς.

Οπως είχε αποκαλυφθεί από το 2016 ο κ. Βαζ αν και παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών ζούσε διπλή ζωή, βγαίνοντας σεξουαλικά ραντεβού με άνδρες. Μάλιστα ο Βαζ ζητούσε από τους συνοδούς να φέρνουν μαζί ναρκωτικά, ενώ τους έλεγε ότι θέλει σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Δημοσίευση στο σάιτ του Εργατικού κόμματος το βράδυ της Δευτέρας, έκανε λόγο για σοβαρή ψυχική ασθένεια του βουλευτή, η οποία έχει εκδηλωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, αφού δηλαδή ξέσπασε το σκάνδαλο. Ανέφερε επίσης ότι εισήχθη στο νοσοκομείο και δεν θα κάνει περαιτέρω σχόλια.

Χθες, η Επιτροπή Προτύπων της Βουλής των Κοινοτήτων υποστήριξε ότι ο κύριος Βας παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς «εκφράζοντας τη θέλησή του να αγοράσει κοκαΐνη για άλλο άτομο».


Προσθέτοντας ότι είχε δείξει «ασέβεια προς τους κανόνες του συστήματος του Κοινοβουλίου και προκάλεσε σοβαρή ζημιά στη φήμη και την ακεραιότητα της Βουλής συνολικά, καθώς είχε αποτύχει στο να συνεργαστεί πλήρως με τη διαδικασία έρευνας που διεξήχθη από το Κοινοβούλιο».

Ο κ. Βαζ με δήλωσή του είχε «απορρίψει έντονα» τις κατηγορίες περί συνεργασίας και είχε ισχυριστεί ότι όπως και η επίτροπος Κάθριν Στόουν είχε διαπιστώσει, δεν είχε διαπράξει καμία εγκληματική πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο παντρεμένος βουλευτής παραιτήθηκε από πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων το 2016, αφού είχε κατηγορηθεί ότι πληρώνει άνδρες συνοδούς για τις υπηρεσίες τους.

Ο κ. Βαζ απολογήθηκε δημόσια για τη «ζημιά και την αγωνία» που προκάλεσαν όλα αυτά στη σύζυγο και τα παιδιά του.

Το σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί από την εφημερίδα Mirror, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής έκρυβε την πραγματική του ταυτότητα από τους άνδρες για τους οποίους προσπαθούσε να αγοράσει ναρκωτικά και αντί για αυτό τους έλεγε ότι είναι πωλητής πλυντηρίων αυτοκινήτου και το όνομά του είναι Τζιμ.

Στην καταλυτική της έκθεση η επίτροπος διαπίστωσε ότι «είναι πιο πιθανό ο κ. Βαζ να πληρώνει ως αντίτιμο για σεξουαλική δραστηριότητα».

Σε δήλωσή του ο βουλευτής είχε υποστηρίξει ότι «τα γεγονός της 27ης Αυγούστου 2016 ήταν απολύτως προσωπικά και ιδιωτικά. Ο κ. Βαζ δεν έχει αγοράσει ποτέ, ούτε είχε ποτέ στην κατοχή του, ούτε έχει χρησιμοποιήσει παράνομες ουσίες. Πάσχει από μία καρδιαγγειακή πάθηση που σημαίνει ότι αν καταναλώσει τέτοιες ουσίες είναι πιθανό να πεθάνει».

Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ ο βουλευτής έδινε ραντεβού με διάφορους επαγγελματίες σε δικό του διαμέρισμα, το οποίο απείχε μισό χιλιόμετρο από τη βίλα, που ζούσε με την οικογένειά του. Οταν ο βουλευτής πληροφορήθηκε πως θα συμμετάσχει και ένας Ρουμάνος στα ερωτικά τους παιχνίδια, έγραψε: «Πώς θα γίνει; Θες να τον γ... πρώτα ή όλοι μαζί;».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Δείτε βίντεο: Η ώρα της κρίσης για τον βουλευτή που ζούσε διπλή ζωή - Τα σεξουαλικά ραντεβού με άνδρες και το σεξ χωρίς προφυλάξεις
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ