2019-10-30 07:30:44
Φωτογραφία για Εντοπίστηκαν στη Βρετανία τα πρώτα κρούσματα μιας μολυσματικής ασθένεια που μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο και εξαπλώνεται μέσα από τα τσιμπούρια
Μια μολυσματική ασθένεια που μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο και εξαπλώνεται μέσα από τα τσιμπούρια αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά σε τσιμπήματα στη Μεγάλη Βρετανία.  

 Η Public Health England (Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας) είπε πως επιβεβαίωσε δυο περιπτώσεις ιού εγκεφαλίτιδας σε τσιμπήματα από τσιμπούρι, σε δυο μέρη της Αγγλίας- το Thetford Forest και μια περιοχή στα σύνορα Hampshire και Dorset.  

 Η PHE τόνισε ωστόσο πως ο κίνδυνος για τον πληθυσμό είναι ακόμη «πολύ χαμηλός», προσθέτοντας πως παρακολουθεί την κατάσταση για να ελέγξει πόσο συνηθισμένα μπορεί να είναι τα τσιμπήματα.   Ο συγκεκριμένος ιός εγκεφαλίτιδας ήδη έχει ήδη κυκλοφορήσει σε περιοχές της υπαίθρου σε ηπειρωτική Ευρώπη και Σκανδιναβία, καθώς επίσης και στην Ασία με ενδείξεις να δείχνουν πως έφτασε πλέον και στη Βρετανία.  

 Ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς εξαπλώνεται. Ειδικοί υποστηρίζουν πως μολυσμένα τσιμπούρια μπορεί να μεταφέρθηκαν μέσω αποδημητικών πτηνών.  


 Τα τσιμπούρια τρέφονται με αίμα, που απορροφούν από το δέρμα των θηλαστικών, στα οποία παρασιτούν.

 Στη Βρετανία η εμφάνιση τους έγινε συχνότερη λόγω της μεγάλη αύξησης του αριθμού των ελαφιών.    Ειδικοί καθησυχάζουν πως οι περισσότεροι που θα προσβληθούν από τον ιό θα εμφανίσουν καθόλου ή μέτρια συμπτώματα, όπως της γρίπης. Ωστόσο η ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί προσβάλλοντας τον εγκέφαλο ή το κεντρικό νευρικό σύστημα και να αποδειχθεί μοιραία.     

Με πληροφορίες από BBC

 Πηγή: www.lifo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ