2019-10-30 14:33:32
Φωτογραφία για Γεραπετρίτης για εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου: Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ είναι απαξιωτική των θεσμών
Στο πολιτικό κομμάτι, υπάρχει μια τάση δραματοποίησης των πραγμάτων, υπογράμμισε

ο υπουργός Επικρατείας Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας και στον Γιάννη Πρετεντέρη για την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis ανέφερε πως, στο πολιτικό κομμάτι, υπάρχει μια τάση δραματοποίησης των πραγμάτων και ότι ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θα πρέπει να αποδεχτούν την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για την διενέργεια της προανακριτικής εξέτασης.

Ο κ. Γεραπετρίτης, υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλημα όταν δημιουργείται σύμπτωση προσώπων μεταξύ του ανακρίνοντος και του ανακρινόμενου και υπό αυτή την εκδοχή υπάρχουν ζητήματα εγκυρότητας της διαδικασίας από τα οποία θα πρέπει όλοι να προφυλαχτούμε, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι αυτό που ισχύει είναι ότι υπάρχει μία θεσμική κοινοβουλευτική διαδικασία την οποία όλοι οφείλουν να σέβονται και υπό αυτή την εκδοχή δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα υποχρεωτικής συμμετοχής. Συμπληρώνοντας, τόνισε ότι θα υπάρξει μία ακέραιη διαδικασία και θα προφυλαχτεί το κύρος του κοινοβουλίου.

Εξέφρασε τέλος την εκτίμηση ότι είναι αδιανόητο πρακτικές οι οποίες έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν και παραπέμπουν σε πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι καθόλου δεν σέβονται τη δημοκρατία, σήμερα από κόμματα του δημοκρατικού κομματιού του κοινοβουλίου να παραπέμπουν σε μεταχείριση η οποία είναι εντελώς απαξιωτική των θεσμών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ