2019-10-30 15:18:02
Φωτογραφία για Ρωσική Εκκλησία: «Μην αναγνωρίσει άλλος την ουκρανική νέα Εκκλησία μετά την Ελλάδα»
Την ελπίδα ότι καμία άλλη εκκλησία δεν θα αναγνωρίσει τη «νέα εκκλησία» της Ουκρανίας, μετά από τη σχετική απόφαση από μέρους της Ελληνικής Εκκλησίας, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Την απογοήτευσή της εξέφρασε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά από την επίσημη αναγνώριση της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Λυπούμαστε που η Ελληνική Εκκλησία έλαβε μια τέτοια απόφαση, αλλά καταλαβαίνουμε ότι η Ελληνική Εκκλησία δεν είναι αυτόνομη, δεν υπάρχει πλήρης αυτοκεφαλία, πλήρης ανεξαρτησία, οι μισοί ιεράρχες της είναι γενικά ιεράρχες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, δεν έχει κανένα είδος εξωτερικής πολιτικής, για αυτό και ακολουθεί συνεχώς το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης», είπε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι «καμία άλλη τοπική Εκκλησία δεν θα ακολουθήσει αυτό το λυπηρό παράδειγμα».


Σημειώνεται ότι όπως έγινε χθες γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος απέστειλε ειρηνική επιστολή προς τον επικεφαλής της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιο, με την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος γίνεται η πρώτη Εκκλησία που επισήμως αναγνωρίζει τη «νέα εκκλησία» της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιανουαρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε τον τόμο της αυτοκεφαλίας στη νεοσυσταθείσα Εκκλησία της Ουκρανίας. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, μαζί με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, αρνήθηκαν να την αναγνωρίσουν.
sputniknews
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ