2019-10-30 21:19:08
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Πολιτική περιφρόνηση η νέα εγκύκλιος 93: Περί Απαρτίας και λήψη αποφάσεων στη διοίκηση των Δήμων!!
ANAKOINΩΣΗ

Γράφει ο: Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός

30-10-2019

         Έχουμε αναδείξει μέσα από τα άρθρα μας τη πολιτική της κυβέρνησης της δεξιάς, η οποία με το νόμο το καλοκαίρι ουσιαστικά κατάργησε τη λογική της απλής αναλογικής. 

Είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε. Με άλλο νόμο έγιναν οι Δημοτικές Εκλογές και με άλλο νόμο διοικούνται οι Δήμοι. 

    Το νόμο του καλοκαιριού ακολουθούν οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες επαναφέρουν το Δημαρχοκεντρικό Σύστημα Διοίκησης των Δήμων.

     Μία από τις εγκυκλίους αυτές έχει τον αριθμό 93, και φέρει το τίτλο: "Λήψη αποφάσεων απαρτίες και πλειοψηφίες στην νέα θητεία των δήμων".......   Η εγκύκλιος προβλέπει απίστευτες και όμως αληθινές διατάξεις. Αρκεί να αναφέρω ότι, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, που έχει 27 μέλη, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, ο ελάχιστος αριθμός ψήφων που απαιτείται για να παρθεί μία νόμιμη απόφαση είναι οκτώ. Ναι καλά διαβάσατε οκτώ (08). 

      Πλήρης πολιτική περιφρόνηση κάθε έννοιας Δημοκρατικής Λειτουργίας Συλλογικού Οργάνου στο βάθρο της Δημοκρατίας που είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

   Την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019 θα δημοσιεύσουμε σχετικό άρθρο. 

  -Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να λάβουν γνώση της εγκυκλίου. 

  -Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ