2019-10-30 23:28:15
Φωτογραφία για Ιράκ: Ρουκέτα έπεσε μόλις λίγα μέτρα από την πρεσβεία των ΗΠΑ
Στρατιωτικός, μέλος των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας, σκοτώθηκε κατά την έκρηξη της

ρουκέτας - Εκατοντάδες οι νεκροί από τις σφοδρές κοινωνικές αναταραχές

Επικίνδυνα κλιμακώνεται η ένταση στο Ιράκ, καθώς εν μέσω αιματηρών κοινωνικών αναταραχών σημειώθηκε επίθεση με ρουκέτα κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στρατιωτικός, μέλος των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας, σκοτώθηκε κατά την έκρηξη ρουκέτας που έπληξε σημείο ελέγχου στη βαριά φρουρούμενη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης.

Τρεις Ιρακινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, ενώ μια δεύτερη ρουκέτα ερρίφθη αλλά δεν εξερράγη.

Στην Πράσινη Ζώνη υπάρχουν τα σημαντικότερα όργανα του Ιράκ, κυβερνητικά κτίρια και ξένες πρεσβείες.

Οι ρουκέτες έπεσαν μόλις 50 μέτρα μακριά από την αμερικανική πρεσβεία.

Εκατοντάδες νεκροί σε μια εβδομάδα από τις διαδηλώσεις

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 175 τραυματίστηκαν στη Βαγδάτη όταν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που προσπαθούσαν να εισέλθουν στην βαριά φρουρούμενη Πράσινη Ζώνη, δήλωσαν ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Η αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις ήταν τα δακρυγόνα που έπληξαν τα θύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.


Παράλληλα, η κυβερνητική επιτροπή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βαγδάτη ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 5.500 τραυματίστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα διαδηλώσεων και βιαιοτήτων στο Ιράκ.

Ο απολογισμός αυτός περιλαμβάνει τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την έναρξη την περασμένη Πέμπτη του κινήματος αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας, διευκρίνισε η Επιτροπή προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει την ημερομηνία για κάθε θάνατο χωριστά, γιατί συλλέγει δύσκολα τις πληροφορίες.

Ο επίσημος απολογισμός για την πρώτη φάση της διαμαρτυρίας, από την 1η έως 6η Οκτωβρίου, είναι 157 νεκροί.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ