2019-10-31 10:05:19
Φωτογραφία για Παραβίαση ωραρίου εργασίας Στρατιωτικών-Έκδοση ΚΥΑ νυκτερινής αποζημίωση (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης και Λεωνίδας Στολτίδης σχετικά με την παραβίαση του ωραρίου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:Και με τη... βούλα 40 ώρες εργασίας στους Στρατιωτικούς (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αναλυτικά, στην Ερώτηση αναφέρεται:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (ΕΣΠΕΡΟΔ.), αλλά και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), διαπιστώνεται ότι αφενός υπάρχει υπέρβαση του νομοθετημένου ωραρίου των στρατιωτικών, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και αφετέρου δεν χορηγούνται οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία απαλλαγές τους.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

- Τα στελέχη που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία υπερβαίνουν το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας κατά 384 περίπου ώρες ετησίως.


- Τα στελέχη που εκτελούν υπηρεσία Γραμματείας Υπηρεσίας υπερβαίνουν το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας κατά 96 περίπου ώρες ετησίως.

- Τα στελέχη που εκτελούν υπηρεσία ελέγχου ασφαλείας στρατοπέδου (ΟΑΣ) υπερβαίνουν το προβλεπόμενο ωράριο εργασίας κατά 24 περίπου ώρες ετησίως.

Αν και από τον Μάη του 2017 έχει νομοθετηθεί η αποζημίωση της νυκτερινής (22.00 - 06.00) υπηρεσίας των στρατιωτικών, μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί η προβλεφθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με συνέπεια να ζημιώνονται τα στελέχη.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια είναι τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να σταματήσει η παραβίαση του ωραρίου υπηρεσίας των στρατιωτικών, να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και να αμείβεται η πρόσθετη υπηρεσία σύμφωνα με τη νομοθεσία;».
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ