2019-10-31 13:02:33
Φωτογραφία για Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση εξόντωσης του Μπαγκντάντι
Στη δημοσιότητα έδωσε το Πεντάγωνο τις πρώτες εικόνες και τα βίντεο από την επιχείρηση

εξόντωσης του Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του Πενταγώνου στη Μέση Ανατολή, Κένεθ Φρανκ Μακένζι, σε ενημέρωση προς δημσιογράφους στο Πεντάγωνο, παρουσίασε αποχαρακτηρισμένες εικόνες και βίντεο.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η καταστροφή του κρησφύγετου στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκε ο Μπαγκντάντι.

Απεικονίζεται, συγκεκριμένα, το «πριν» και το «μετά»

Στα βίντεο διακρίνονται μαχητές του ISIS, από δύο διαφορετικές τοποθεσίες κοντινές όμως μεταξύ τους, να πυροβολούν κατά αμερικανικού αεροσκάφους που συμμετείχε στην επιχείρηση εξόντωσης του Μπαγκντάντι.

«Είμαστε σίγουροι ότι είναι ο Μπαγκντάντι, δεν ξέρουμε όμως έαν έκλαιγε πριν από τον θάνατο του»

Ο στρατηγός Κένεθ Φρανκ Μακένζι αποκάλυψε, ακόμη, ότι τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν, ενώ τα παιδιά που έπεσαν νεκρά ήταν κατά πάσα πιθανότητα κάτω των 12 ετών.


Δεν επιβαβαίωσε, πάντως, τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι τις τελευταίες ώρες πριν από τον θάνατό του ο Μπαγκντάντι ούρλιαζε και έκλαιγε.

Εκείνο, ωστόσο, που επιβεβαίωσε είναι ότι από την ανάλυση του DNA, ο Μπαγκντάντι σίγουρα σκοτώθηκε.

Έδωσε, ακόμη, πληροφορίες για τον σκύλο, που βοήθησε στον εντοπισμό του αρχηγού του ISIS, αποκαλύπτοντας ότι είναι τεσσάρων ετών και ότι έχει συμμετάσχει σε 50 μάχες.

Τα συγκεριμένα ντοκουμέντα έρχονται στη δημοσιότητα, λίγες ημέρες αφότου Σύροι ακτιβιστές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο λίγων δευτερολέπτων στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί η στιγμή της αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή που βρισκόταν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά τον βομβαρδισμό υπήρξε και επιχείρηση στο έδαφος από Αμερικανούς κομάντος.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ