2019-10-31 16:16:56
Φωτογραφία για Πάνω από 3.500 ενστάσεις στον ΕΦΚΑ για λάθος επανυπολογισμό από «παλαιούς» συνταξιούχους
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ από 3.500 εντάσεις έχουν υποβληθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ από δικαιούχους «παλαιών» συντάξεων (με ημερομηνίες έκδοσης πριν από τις 13 Μαΐου 2016, δηλαδή πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου), οι οποίοι θεωρούν ότι ο επανυπολογισμός στα τέλη του 2018 έγινε με βάση λανθασμένες παραδοχές και με μη ορθά στοιχεία.

Όπως είχε αποκαλύψει από το 2018 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) η «δημοκρατία», με την παρουσίαση στοιχείων τα οποία είχε επεξεργαστεί ο ειδικευμένος στο Ασφαλιστικό Κώστας Νικολάου, ένας μεγάλος αριθμός «παλαιών» συντάξεων επανυπολογίστηκε βάσει του νόμου 3847/2016 λανθασμένα είτε επειδή δεν υπήρχαν στα αρχεία των αρμόδιων υπηρεσιών αξιόπιστα στοιχεία είτε επειδή δεν τους αποδόθηκαν οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις (στην κατηγορία αυτοί ανήκουν κυρίως συνταξιούχοι που είχαν πάνω από 35 έτη εργασίας με παράλληλη ασφάλιση είτε λάμβαναν ως εργαζόμενοι 13ο και 14ο «μισθό» είτε υπάγονταν στα ΒΑΕ ή δούλευαν σε ΔΕΚΟ ή τράπεζες).


Τα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια του επανυπολογισμού έγιναν ορατά με την ανάρτηση στα τέλη Σεπτεμβρίου των αναλυτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων, τα οποία είχαν μείνει καιρό στο συρτάρι, με πολιτική ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όσοι συνταξιούχοι διαπιστώνουν ότι έγιναν λάθη σε βάρος τους με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μεγάλες προσωπικές διαφορές (αποτελούν τα επισφαλή τμήματα της σύνταξης) ή δεν έλαβαν τις πραγματικές αυξήσεις που δικαιούνταν από τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε μπήκε η συγκεκριμένη επιλογή στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), μπορούν να υποβάλλουν «ενστάσεις/αιτήσεις θεραπείας». Μέχρι στιγμής, γίνονται κατά μέσο όρο περίπου 250 ενστάσεις την ημέρα. Ο ρυθμός υποβολής τους αναμένεται να αυξηθεί έως τα τέλη του χρόνου, οπότε αναμένεται η δυνατότητα αυτή να παραμείνει διαθέσιμη.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 31/10/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ