2019-10-31 17:18:25
Φωτογραφία για ΥΠΕΘΑ: Ο «βηματισμός» του θέλει άμεση βελτίωση-Μεγάλη γκρίνια στα Επιτελεία
Μεγάλη γκρίνια διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα στα Επιτελεία, η οποία βαίνει μάλιστα αυξανόμενη. Ο εκνευρισμός οφείλεται… και δεν κρύβεται πλέον, στην παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον πιο άκομψο τρόπο, όπως λέγεται, στη δουλειά και την καθημερινότητά τους. Ο περίφημος «συντονιστικός ρόλος» που είχε αναφερθεί στις αρμοδιότητές του, ήταν ηλίου φαεινότερο που θα οδηγήσει. Αυτό είχε εγκαίρως επισημανθεί από το DP.

Η ενόχληση, όπως έχουν αναφέρει πηγές από όλα τα Επιτελεία, οφείλονται στα σχόλια που γράφει ο γενικός γραμματέας, σχεδόν σε όλους τους φακέλους με θέματα των Επιτελείων που του προωθούνται -χωρίς ουσιαστικό λόγο και αιτία- με αποτέλεσμα απλά την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των προβλεπομένων διαδικασιών, αν και του αναγνωρίζεται ειλικρινής προσπάθεια ταχείας διεκπεραίωσης, παρά τις πολλές υποχρεώσεις δημοσίων εμφανίσεων, τις οποίες όμως ο ίδιος επιδιώκει.


Τα σχόλια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «βγάζουν» συνεχώς μια «γκρίνια», καθώς σε όλα σχεδόν τα θέματα ανακαλύπτονται επουσιώδη ή και παντελώς ανυπόστατα ζητήματα, δημιουργώντας έτσι την αίσθηση ότι στόχος του δεν είναι η διευκόλυνση του έργου ή ο συντονισμός, αλλά η… με το ζόρι προώθηση της εικόνας τουπόσο σημαντική είναι η επιβληθείσα ένταξή του στον κατάλογο αποδεκτών προς σχολιασμό, στην πορεία των φακέλων για υπογραφή τους από την πολιτική ηγεσία.

Αλγεινές εντυπώσειςφαίνεται πως δημιουργεί όμως στα Επιτελεία και η φερόμενη ως συναίνεση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας σε αυτή τη διαδικασία. Όντας πρώην αρχηγός των ελληνικών χερσαίων δυνάμεων, του καταλογίζεται σκωπτικά πως είναι αδύνατο να μην αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Οι ψίθυροι στους διαδρόμους των Επιτελείων επικεντρώνονται στο σενάριο της μεταπήδησης του Αλκιβιάδη Στεφανή στον τομέα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, με τη θέση του να καταλαμβάνεται από τον σημερινό γενικό γραμματέα. Η λογική του σεναρίου – διότι περί αυτού πρόκειται – είναι πως το κοινό συμφέρον των δυο πλευρών, η αναβάθμιση αμφοτέρων, έχει οδηγήσει σε μια άτυπη συμμαχία! Δυσκολευόμαστε να το δεχθούμε Επίσης, προβληματισμός εκφράζεται και για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο όλο ζήτημα, καθώς επιλέγει – όχι μόνο σε αυτό το ζήτημα – την οδό της αποστασιοποίησης και όχι της παρέμβασης με στόχο να διευκρινιστούν εσωτερικά τα θέματα και να δοθούν κατευθύνσεις ώστε να αποφεύγεται όλη αυτή η αχρείαστα αρνητική δημοσιότητα για θέματα ήσσονος σημασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο γενικός γραμματέας είχε θητεύσει στο ΥΠΕΘΑ και επί υπουργίας Αβραμόπουλου, ενώ πηγές αναφέρουν ότι έχει δηλώσει και «πατέρας της λύσης» της υπόθεσης που ταλαιπωρεί τόσα χρόνια την Ελλάδα με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Εάν αυτό ισχύει, τότε θα πρέπει να υπομνησθεί, ότι στην καταδικαστική απόφαση της διεθνούς διαιτητικής διαδικασίας που είχε δεχθεί η Ελλάδα από κοινού με την ιδιοκτησία του ναυπηγείου, ενέργειες που αποφασίστηκαν έγιναν εκείνη την περίοδο, συνέβαλαν στην καταδίκη της ελληνικής πλευράς και της αύξησης του ποσού που επιδικάστηκε ως αποζημίωση…

Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Να υπενθυμίσουμε φιλικά στον δραστήριο και χαμηλών τόνων υπουργό Εθνικής Άμυνας και εμμέσως στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά χρονικά στην έκδοση άλλης μιας απόφασης διεθνούς δικαιοδοτικού οργάνου για το ίδιο θέμα. Εκεί φαίνεται πως θα κριθεί ξανά η «επίδοση» της ελληνική πλευράς στο ζήτημα αυτό, στο οποίο έχουν κάνει «το θαύμα τους» όλα τα κόμματα που έχουν περάσει από την κυβέρνηση του τόπου.

Κατά συνέπεια, το στοιχειώδες ένστικτο αυτοσυντήρησης θα υπαγόρευε χαμηλό προφίλ και συναίσθηση της κατάστασης, όχι ανοχή απέναντι σε προσωπικές στρατηγικές, διότι όταν/εάν τιναχθούν στον αέρα, μπορούν να συμπαρασύρουν «δίκαιους και άδικους». Το “Greek way ofdoing business” δεν έχει ωφελήσει τη χώρα. Σε περιπέτειες την έχει οδηγήσει. Ενίοτε σοβαρές. Και αδιέξοδα… «Φύλαγε τα ρούχα σου» που λέει η παροιμία, ή «πάρε μέτρα ασφαλείας» που λένε στις στρατιωτικές μονάδες.

(ΠΗΓΗ: defence-point.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο ONE το πραγματικό GNTM!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο ONE το πραγματικό GNTM!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ