2019-11-01 00:30:45
Φωτογραφία για Γιούνκερ: Διαγνώστηκε με ανεύρυσμα - Θα υποβληθεί σε επέμβαση
Με ανεύρυσμα αορτής διαγνώστηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στις 11 Νοεμβρίου για την αντιμετώπιση ενός ανευρύσματος», δήλωσε η εκπρόσωπός του Μίνα Αντρέεβα επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε λάβει το Γαλλικό Πρακτορείο από οικείους του Γιούνκερ, επικεφαλής της Κομισιόν.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο «δεν του επιτρέπεται να πραγματοποιεί αεροπορικά ταξίδια».

Προσωρινός επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη νοσηλεία του Γιούνκερ θα είναι ο πρώτος αντιπρόεδρός της, ο Φρανς Τίμερμανς, διευκρίνισε η εκπρόσωπος. «Ο πρόεδρος Γιούνκερ θα έχει επιστρέψει για την παράδοση στη νέα Επιτροπή» της οποίας προεδρεύει η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διαβεβαίωσε.

Η προγραμματισμένη αποχώρηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την προεδρία της Κομισιόν ήταν την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, παραδίδοντας τη σκυτάλη στην Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.


Ωστόσο, η πρώην υπουργός του γερμανικού στρατεύματος δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει τη συναίνεση του Ευρωκοινοβουλίου για τις θέσεις των Επιτρόπων και κατά συνέπεια ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα παραμείνει στην προεδρία της Κομισιόν, πιθανότατα έως την 1η Δεκεμβρίου.

Yπενθυμίζεται ότι στις 18 Αυγούστου ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μεταφέρθηκε εσπευσμένα από την Αυστρία στο Λουξεμβούργο προκειμένου να υποβληθεί επειγόντως σε αφαίρεση της χοληδόχου κύστεως.

Ο 64χρονος Γιούνκερ χρειάσθηκε να «συντομεύσει» τις διακοπές του στην Αυστρία και «να επανέλθει στο Λουξεμβούργο προκειμένου να υποβληθεί επειγόντως σε αφαίρεση της χοληδόχου κύστεως».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ