2019-11-01 06:03:17
Φωτογραφία για Ένας... Λύκος για υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας
Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να τοποθετήσει τον Τσαντ Γουλφ στο νευραλγικό πόστο,

αντικαθιστώντας τον υπηρεσιακό Κέβιν ΜακΑλίναν

Ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να ονομάσει τον Τσαντ Γουλφ, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, νέο υπουργό, ανέφερε χθες Πέμπτη ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico επικαλούμενος τρεις ενημερωμένες πηγές, που δεν κατονόμασε.

Ο Γουλφ, σήμερα υπηρεσιακός επικεφαλής της διεύθυνσης χάραξης πολιτικής στο υπουργείο, αναμένεται να γίνει ο πέμπτος υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας επί των ημερών του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Κέβιν ΜακΑλίναν γνωστοποίησε τον περασμένο μήνα ότι θα αποχωρούσε από τον θώκο την 31η Οκτωβρίου, όμως διευκρίνισε απευθυνόμενος σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων αυτή την εβδομάδα ότι θα παραμείνει για λίγο καιρό ακόμη ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση. Μία από τις πηγές του Politico ανέφερε ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως την 7η Νοεμβρίου.


Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζήτησε σχόλιο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Τα «γεράκια» ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα εντός κι εκτός κυβέρνησης πιέζουν τον πρόεδρο να εξετάσει κι άλλους υποψήφιους. Ειδικότερα, προτείνουν τον διευθυντή των υπηρεσιών Ιθαγένειας και Μετανάστευσης Κεν Κουτσινέλι και τον υπηρεσιακό διευθυντή της υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων Μαρκ Μόργκαν.

Τόσο ο Κουτσινέλι, όσο και ο Μόργκαν έχουν ταχθεί ανεπιφύλακτα υπέρ της πολιτικής του Τραμπ με σκοπό την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης και θα μπορούσαν να συμβάλλουν να ενισχυθεί η προβολή του ζητήματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ο Τραμπ θα μπορούσε να ονομάσει κάποιον από τους δύο για να αναλάβει μόνιμα το υπουργείο, αλλά ειδικά ο Κουτσινέλι θεωρείται πως θα συναντούσε σθεναρή αντίσταση στη Γερουσία. Στο παρελθόν, ήταν επικεφαλής μιας από τις λεγόμενες επιτροπές πολιτικής δράσης (political action committees, PACs) που προωθούσε υπερσυντηρητικούς υποψήφιους, διεκδικητές των εδρών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών.

Ο ΜακΑλίναν, υπηρεσιακός υπουργός από τον Απρίλιο, δέχθηκε επικρίσεις από «γεράκια» διότι δεν έμοιαζε να ενστερνίζεται απόλυτα την πολιτική του Τραμπ.

Ο Γουλφ ήταν ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες της Κίρστεν Νίλσεν, που παραιτήθηκε τον Απρίλιο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ