2019-11-01 09:30:25
Φωτογραφία για Ηλεκτρονικό τσιγάρο  : 37 νεκροί από τη νόσο EVALI  - Επείγουσα σύσταση για ηλεκτρονικά τσιγάρα
Στους 37 ανέρχονται πλέον οι θάνατοι από τη μυστηριώδη πνευμονική νόσο που οι αμερικανικές αρχές συνδέουν με το άτμισμα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Τα κρούσματα της ασθένειας έχουν φτάσει τα 1.888.

Εν τω μεταξύ, αποφάσισαν να δώσουν επίσημη ονομασία στην ασθένεια, που καταστρέφει τους πνεύμονες κυρίως εφήβων και νεαρών ενηλίκων ατμιστών.

Επτά νέοι θάνατοι και 180 νέα κρούσματα από τη νόσο EVALI που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ. Οι Αρχές εντείνουν τους ελέγχους για να βρουν τις αιτίες της κρίσης.

Ο νεότερος απολογισμός που έδωσαν τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα είναι αποκαρδιωτικός:

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών είναι 1.888. Την περασμένη εβδομάδα ήταν 1.600 επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα σε 49 από τις 50 Πολιτείες. Μοναδική εξαίρεση είναι η Αλάσκα. Ο νεότερος ασθενής είναι 13 ετών και ο γηραιότερος 75 ετών.Ο συνολικός αριθμός των ασθενών που δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή είναι 37. Την περασμένη εβδομάδα ήταν 33.


Τα νέα περιστατικά και θύματα υποδηλώνουν ότι η κρίση που έχει ξεσπάσει με το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν παρουσιάζει σημάδια ύφεσης.

Το 96% των ασθενών που εκδήλωσαν τη νόσο EVALI, όπως ονομάστηκε η μυστηριώδης πνευμονοπάθεια, χρειάσθηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο. 

Η ονομασία EVALI είναι το ακρωνύμιο των λέξεων E-Cigarette or Vaping Associated Lung Injury (πνευμονική βλάβη σχετιζόμενη με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή άτμισμα).

Από τους ασθενείς που νοσηλεύθηκαν, το τουλάχιστον 47% χρειάσθηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επιπλέον, το 22% των ασθενών που νοσηλεύθηκαν χρειάσθηκαν μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Τα ακριβή αίτια της επιδημίας παραμένουν ακόμη άγνωστα. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς ανέφεραν ότι είχαν χρησιμοποιήσει στα ηλεκτρονικά τσιγάρα τους την ουσία THC, παράγωγο της κάνναβης.

Τα CDC συνιστά στους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα ή προϊόντα που περιέχουν THC και να μην τροποποιούν τα προϊόντα που αγοράζουν από καταστήματα.

Διαβάστε επίσης

Νόσος EVALI, η πνευμονική βλάβη από ηλεκτρονικά τσιγάρα ή άτμισμα. 33 Θάνατοι, 1500 ασθενείς
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ