2019-11-01 10:00:25
Φωτογραφία για Κινητοποιήσεις σήμερα στις 11 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου
Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή 1η Νοέμβρη στις 11 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, απευθύνει η Γραμματεία της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, αναφέρει:

«Μετά από τόσες απώλειες ανθρώπων και ενώ κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε την επόμενη, ενώ οι παροχές Υγείας που έχουμε στη νότια Ρόδο δεν είναι ούτε υποτυπώδεις, η κυβέρνηση επιλέγει να εμπαίζει τους κατοίκους με δήθεν λύσεις. Αυτήν τη φορά μάλιστα, δεν έμεινε μόνο εκεί.

Με τη "λύση" που εφάρμοσε για το Π.Ι. Γενναδίου ουσιαστικά υποχρεώνει τους αγροτικούς γιατρούς να κάνουν απλήρωτες εφημερίες "εκ περιτροπής", όπως αναφέρεται στην οδηγία που τους έστειλε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, προτείνοντάς τους μάλιστα να παραμένουν κατά την εφημερία τους στο διαμέρισμα του ιατρείου, ώστε να "μεταβαίνουν σε αυτό στο ελάχιστο δυνατό χρόνο, όταν παραστεί ανάγκη". Φυσικά, δεν έχουν καμία απαλλαγή βάρδιας την επόμενη μέρα, που σημαίνει ότι ο εφημερεύων γιατρός θα βρίσκεται σε υπηρεσία από τις 9.00 της μιας μέρας έως τις 14.00 της επόμενης! Επιπλέον θα υποχρεούνται να κάνουν και τις ενεργές τους εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου.


Όχι μόνο λύση δεν βρήκαν, λοιπόν, αλλά πλέον η κατάσταση είναι επικίνδυνη τόσο για τους κατοίκους όσο για τους αγροτικούς γιατρούς. Ας σκεφτούμε πώς θα μπορεί ένας γιατρός να αντιμετωπίσει νηφάλια ένα επείγον περιστατικό μετά από τέτοια εξαντλητικά ωράρια.

Δεν ζητάμε μπαλώματα για τα μάτια του κόσμου. Ζητάμε να έχουμε τις υποδομές Υγείας που δικαιούμαστε! Να ξαναρχίσουν άμεσα οι καθημερινές κανονικές ενεργές εφημερίες στο Π.Ι. Γενναδίου όπως ίσχυε μέχρι 31/08/2019, να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού - ιατρικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ, ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο, με ασθενοφόρο, να αναβαθμιστεί το Π.Ι. Γενναδίου σε Κέντρο Υγείας.

Πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει! Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας πολύμορφα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Καλούμε όλους τους νοτιοροδίτες, είτε διαμένουν στη νότια Ρόδο είτε στην πόλη της Ρόδου, τους προέδρους, τα τοπικά συμβούλια, τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών μας, τους Συλλόγους Γονέων των σχολίων της περιοχής, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 1 Νοέμβρη στις 11.00 στο νοσοκομείο Ρόδου».

Σε μαζική συμμετοχή καλούν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Και ο Snik στο Just the two of us;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Και ο Snik στο Just the two of us;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ