2019-11-01 10:33:31
Φωτογραφία για Crash test για το υπουργείο Υγείας τον Δεκέμβριο από τον Μητσοτάκη! Πως θα αξιολογηθεί
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR

Στην αξιολόγηση του υπουργείου Υγείας αλλά και της ίδιας της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αναμένεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Δεκέμβριο.

Άλλωστε με βάση τον σχεδιασμό που ο ίδιος έχει θέσει στο κυβερνητικό σχήμα, κάθε τρεις μήνες θα αξιολογούνται οι υπουργοί ώστε να διαπιστώνεται εάν έχουν προχωρήσει το έργο που έχουν αναλάβει. Στις αρχές Οκτωβρίου είχε γίνει ο πρώτος mini έλεγχος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr ο επόμενος αναμένεται τον Δεκέμβριο.

Ήδη το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου γνωρίζει επ’ ακριβώς τι έχει υλοποιηθεί από κάθε υπουργείο ξεχωριστά αφού τα στελέχη της κυβέρνησης παρακολουθούνται στενά.

Πως θα αξιολογηθεί ο Κικίλιας

Μέσα στα κριτήρια αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας είναι εάν έχουν προχωρήσει οι νομοθετικές αλλαγές για τις οποίες είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της εξουσίας
. Ο Βασίλης Κικίλιας προώθησε ένα νομοσχέδιο το οποίο περιελάβανε τον αντικαπνιστικό νόμο που ήταν στις προτεραιότητες Μητσοτάκη, αλλά και σειρά άλλων μέτρων για τα φάρμακα, το ΕΚΑΒ κ.λ.π. Διαβάστε ΕΔΩ τις οδηγίες που είχε λάβει ο Βασίλης Κικίλιας τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές που πρέπει να υλοποιήσει: «Τι περιείχε ο φάκελος για την Υγεία που πήρε ο Κικίλιας από το Μαξίμου!»

Ωστόσο απομένουν πολλά ακόμη να υλοποιηθούν στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης αφού μόλις πριν λίγα 24ωρα ανακοινώθηκαν μόνο οι προληπτικές εξετάσεις για τις νέες γυναίκες με μαστογραφίες, ενώ απομένουν πολλά ακόμη να προωθήσει ο Βασίλης Κικίλιας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο πρωθυπουργός.

Μεταξύ αυτών η βελτίωση της εξυπηρέτησης ειδικά των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού στα νοσοκομεία, αφού σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι ηλικιωμένοι, οι χρονίως πάσχοντες, τα άτομα με Ειδικές ανάγκες, θα πρέπει να εξυπηρετούνται σε χρόνο εξπρές από το ΕΣΥ.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη προέβλεπε ραντεβού με γιατρούς εντός 24 ωρών για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (πολίτες άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ κλπ.). Μέχρι στιγμής βέβαια κάτι ανάλογο δεν έχει υλοποιηθεί ώστε να διαφανεί και η διαφορά της κυβέρνησης της ΝΔ, έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr.

Αντίστοιχα και οι δεσμεύσεις του ίδιου του Κ.Μητσοτάκη για περισσότερους γιατρούς στον ΕΟΠΥΥ, έχουν μείνει προς ώρας στις ανακοινώσεις. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε την Πέμπτη σε δηλώσεις του ότι ετοιμάζονται οι 800 νέες συμβάσεις νέων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και το συγκεκριμένο μέτρο θα χρειασθεί κάποιο χρόνο για να υλοποιηθεί.

Ταυτόχρονα πίεση ασκείται από το Μέγαρο Μαξίμου και για τον διορισμό των νέων Διοικητών στα Νοσοκομεία, αφού θεωρείται αγκάθι για τις βελτιώσεις στο ΕΣΥ. Άλλωστε οι Διοικητές των Νοσοκομείων που είχαν διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, φαίνεται ότι έχουν …κατεβάσει τα μολύβια ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παγώνουν σκοπίμως και διάφορες διαδικασίες μέσα στα νοσοκομεία.

Να σημειωθεί ότι οι πρώτοι νέοι Διοικητές Νοσοκομείων με βάση έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα μέσα Νοεμβρίου.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ