2019-11-01 17:44:18
Φωτογραφία για Αποκαλυπτικό! Ο αμίαντος είναι παντού στα Ελληνικά Στρατόπεδα!
Σοκάρει η παραδοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου πως οι υποδομές αμιάντου που προβλέπεται να αντικατασταθούν με αβλαβή υλικά, «βρίσκονται εντός στρατοπέδων του ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ»!

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Αμίαντος παντού! Το επικίνδυνο υλικό δεν βρίσκεται μόνο σε κάποια πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και σε λίγες εγκαταστάσεις όπως μέχρι σήμερα πίστευαν οι περισσότεροι αλλά εντοπίζεται παντού.

Την αποκάλυψη η οποία προκαλεί σοκ έκανε ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και προκαλεί αίσθηση επειδή έρχεται έναν χρόνο μετά το έτος μέριμνας προσωπικού, έτος κατά το οποίο όπως φαίνεται πολύς χρόνος πήγε χαμένος.

Σύμφωνα με τα όσα λέει τώρα ο Υπουργός ο αμίαντος σχεδιάζεται να αφαιρεθεί και την επίβλεψη των υπόψη έργων θα αναλάβει κατ’ αρμοδιότητα το αντίστοιχο Γενικό Επιτελείο.

Η λύση πάντως δεν μοιάζει ούτε και τώρα να είναι κοντά, και αυτό επειδή  το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μόλις στις 13 Ιουνίου 2019 κατέθεσε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά – έγγραφα προκειμένου η Πράξη με τίτλο: -2- «Αποκατάσταση Ρυπασμένων Χώρων ΥΠΕΘΑ (Αμίαντοι)», να ενταχθεί προς χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-202.


Μέχρι σήμερα το αίτημα δεν έχει αξιολογηθεί από τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ οπότε το βάρος πέφτει στα «μπαλώματα», δηλαδή σε οδηγίες και κατευθύνσεις προς τις Μονάδες και Υπηρεσίες των ΕΔ όσον αφορά την έκθεση του προσωπικού σε αμίαντο κατά την εργασία του.

(ΠΗΓΗ: usay.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ