2019-11-02 03:34:48
Φωτογραφία για Τζόνσον: Η Βρετανία έχει τον πλήρη έλεγχο
«Σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, οποιοσδήποτε την κοιτάξει, μπορεί να

δει ότι η Βρετανία έχει τον πλήρη έλεγχο» τόνισε ο Τζόνσον απαντώντας στον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος νωρίτερα εξέφρασε τις αμφιβολίες του

Οι δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον μαρτυρούν πλέον ότι η Βρετανία βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά. Ο πρωθυπουργός της χώρας διαβεβαίωσε ότι η συμφωνία του για το Brexit θα δώσει στη Βρετανία τον «πλήρη έλεγχο», μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ενδεχομένως θα εμποδίσει τη σύναψη μιας εμπορικής συμφωνίας στο μέλλον μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

«Σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, οποιοσδήποτε την κοιτάξει, μπορεί να δει ότι η Βρετανία έχει τον πλήρη έλεγχο» τόνισε ο Τζόνσον στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου.


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ ίσως να μην μπορέσουν να συνάψουν μια φιλελεύθερη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία μετά το Brexit, βάσει των όρων της συμφωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού για την αποχώρηση από την ΕΕ.

«Θέλουμε να έχουμε εμπορικές συναλλαγές με τη Βρετανία κι εκείνη θέλει να έχει εμπορικές συναλλαγές μαζί μας» επισήμανε.

«Και για να είμαι ειλικρινής προς εσάς, αυτή η συμφωνία, ορισμένες πτυχές αυτής της συμφωνίας, δεν μπορείτε να το κάνετε, δεν μπορείτε να το κάνετε, δεν μπορείτε να έχετε εμπορικές συναλλαγές. Εμείς δεν μπορούμε να συνάψουμε μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ