2019-11-02 08:30:23
Φωτογραφία για Συμφωνητικό με μαία υπέγραψε Γαλλίδα για να γεννήσει στο σπίτι της στο Βόλο. Σώθηκε από θαύμα το παιδί
Συναγερμός χθες το μεσημέρι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»,  μεταφέρθηκε εκεί με αναπνευστικά προβλήματα νεογέννητο βρέφος.

Με ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε με μαία γέννησε στο σπίτι της νεαρή Γαλλίδα χθες στο Βόλο σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Θεσσαλίας» και το νεογέννητο σώθηκε από θαύμα εφόσον μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο γιατί κατάπιε αμνιακό υγρό.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό ήταν ένα συμφωνητικό που θα μπορούσε να οδηγήσει το παιδί σε θάνατο καθώς κανένας γιατρός δεν βρισκόταν στη γέννα.

Η εισαγγελία αναλαμβάνει την υπόθεση μετά από τις καταγγελίες που θα καταθέσει η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου. Για παράνομη, ανεύθυνη ενέργεια που θα μπορούσε να είναι εγκληματική μίλησαν σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου ο διοικητής κ. Δραμητινός και η γιατρός που παρέλαβε το  σχεδόν ετοιμοθάνατο μωρό κ. Χαυτούρα.


«Πετάξαμε στην κυριολεξία για να μεταφέρουμε το μωρό στο πανεπιστημιακό με κίνδυνο της ζωής του και της δικής μας», είπε η γιατρός.

Ο κ, Δραμητινός ανέφερε πως ήταν μια ακατανόητη απόφαση όπως και αποφάσεις να μην εμβολιάζουν οι γονείς τα παιδιά τους μετέχοντας σε επικίνδυνα κινήματα αντιεμβολιαστικά.

«Εάν  δεν το διασωληνώναμε αμέσως θα είχε πεθάνει το μωρό. Οι γονείς πρέπει να διωχθούν και να αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία στο εξής την υπόθεση ανέφερε η γιατρός.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, το νεογέννητο υπέστη εισρόφηση μηκωνίου (αμνιακού υγρού), με αποτέλεσμα να μεταφερθεί από τους ίδιους του τους γονείς στο Νοσοκομείο και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας.

Πρόκειται για βρέφος 39 εβδομάδων, που γεννήθηκε από τη μητέρα του στο σπίτι της, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι Γαλλίδα και στην χώρα της συνηθίζεται να γεννούν στα σπίτια τους οι εγκυμονούσες, με την βοήθεια μαίας και αναισθησιολόγου γιατρού. Στο σπίτι εκτός από τη μαία δεν κλήθηκε κανένας γιατρός.

Πρόκειται για σπάνιο περιστατικό που αντιμετωπίστηκε από το Νοσοκομείο Βόλου, με το βρέφος να είναι σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Το βρέφος μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι στο ΤΕΠ του Αχιλλοπούλειου και κατόπιν, γύρω στις 3 και αφού διασωληνώθηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με τους γονείς του να ανησυχούν για την υγεία του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Γαλλίδα μητέρα του βρέφους δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Tα συμπτώματα της εισρόφησης μηκωνίου περιλαμβάνουν αναπνευστική δυσχέρεια, ταχύπνοια, ρόγχους και συριγμό σε όλα τα πνευμονικά πεδία. 

Η εξέταση της ακτινογραφίας θώρακος μπορεί να αναδείξει περιοχές αυξημένης πυκνότητας από το εισροφημένο μηκώνιο, «ενδείξεις χημικής πνευμονίτιδας, καθώς και περιοχές ατελεκτασίας, που προκαλούνται από απόφραξη βρογχιολίων και σύμπτυξη κυψελίδων περιφερικά. Πνευμοθώρακας μπορεί, επίσης, να συμβεί με μηχανισμό βαλβίδας από απόφραξη με μηκώνιο μικρών βρογχιολίων. Αυτές οι επιπλοκές μπορεί να οδηγήσουν σε υποξία, οξέωση και παραμονή της εμβρυϊκής κυκλοφορίας και εμμένουσα πνευμονική υπέρταση του νεογνού».

Αιτίες της εισρόφησης μηκωνίου είναι «προεκλαμψία, υπέρταση της κύησης, υπερωριμότητα (με ολιγοϋδράμνιο), ενδομήτρια υποξία και ασφυξία ή άλλες μορφές εμβρυϊκής δυσχέρειας. Η εμβρυϊκή δυσχέρεια μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη εντερική περισταλτικότητα, χαλάρωση του πρωκτικού σφιγκτήρα και αποβολή μηκωνίου μέσα στο αμνιακό υγρό. Όταν το έμβρυο αναπνέει σπασμωδικά μέσα στη μήτρα ή με τις λίγες πρώτες αναπνοές αέρα μετά τον τοκετό, το υγρό μπαίνει στο αναπνευστικό δέντρο».

Η αντιμετώπιση της πάθησης περιλαμβάνει οξυγόνο, ενδοτραχειακή διασωλήνωση και υποβοηθούμενο αερισμό. Σε βαριές περιπτώσεις, εξωσωματική οξυγόνωση μέσω μεμβράνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκουράσει και να επουλώσει τον πνευμονικό ιστό.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ