2019-11-03 00:19:00
Φωτογραφία για Σίρσε Κένεvτι Χιλ: Η 22χρονη εγγονή του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι πέθανε από υπερβολική δόση
Σε υπερβολική δόση ουσιών αποδίδεται και επίσημα ο θάνατος της 22χρονης εγγονής του

Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, Σίρσε Κένεντι Χιλ, που βρέθηκε αναίσθητη την 1η Αυγούστου σε κτήριο ιδιοκτησίας της οικογένειας στο Χαϊάνις Πορτ στη Μασαχουσέτι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό CNN, το πιστοποιητικό θανάτου που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, αποκάλυψε ότι η 22χρονη βρέθηκε νεκρή λόγω ενός θανατηφόρου συνδυασμού συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν, μεταξύ άλλων, μεθαδόνη, διαζεπάμη, νορδιαζεπάμη και αλκοόλ, με βάση το πιστοποιητικό.

Όταν η 22χρονη βρέθηκε αναίσθητη, ένα ασθενοφόρο κλήθηκε στο σημείο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κέιπ Κοντ του Χαϊάνις, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν και ανακοίνωσαν λίγο αργότερα τον θάνατό της. Από την πρώτη στιγμή είχε γραφτεί πως αιτία θανάτου ήταν ουσίες ή κάποιο κοκτέιλ φαρμάκων. Ο θάνατός της αποδίδεται πλέον επισήμως σε κατά λάθος υπερβολική δόση και καταγράφεται ως ατύχημα.


Έδινε μάχη με την κατάθλιψη

Η Σίρσε Χιλ, κόρη της Κόρτνεϊ Κένεντι και του Πολ Χιλ, φοιτούσε στο Boston College, όπου σπούδαζε επικοινωνία. Ήταν αντιπρόεδρος της οργάνωσης νεολαίας των Δημοκρατικών στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η κοπέλα είχε παραδεχθεί ότι είχε δυσκολίες στο να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά της προβλήματα, όταν φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ πέθανε λίγο πριν επιστρέψει στη σχολή της.

Σε άρθρο της για την εφημερίδα της σχολής της το 2016, η Σίρσε είχε μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψή της. «Η κατάθλιψή μου εισέβαλε στη ζωή μου στην αρχή της σχολικής ηλικίας μου και θα έμενε μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Αν και ήμουν κυρίως ένα ευτυχισμένο παιδί, είχα περιόδους βαθιάς θλίψης που ήταν ένα βάρος στο στήθος μου. Αυτές οι περίοδοι θα έρχονταν και θα έφευγαν, αλλά δεν με επηρέαζαν εξωτερικά μέχρι που ξεκίνησα το δεύτερο έτος φοιτητής στο Deerfield», έγραφε. Η κοπέλα ζητούσε από τους φοιτητές να μιλήσουν ανοιχτά για ψυχικές ασθένειες προκειμένου να απαλλαγούν από το στίγμα που σχετίζεται με την κατάθλιψη. «Οι άνθρωποι μιλάνε ελεύθερα για τον καρκίνο, γιατί είναι τόσο δύσκολο να συζητήσουμε για την κατάθλιψη ή τις ψυχικές διαταραχές;» αναρωτιόταν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ