2019-11-03 11:50:17
Φωτογραφία για Να καταβληθεί τώρα το έκτακτο μέρισμα των Μετοχικών Ταμείων στους Απόστρατους
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)σημειώνει:

«Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) απαιτεί να καταβληθεί άμεσα από τα Μετοχικά Ταμεία το έκτακτο μέρισμα προς τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι δικά μας χρήματα και επιβάλλεται η χορήγησή τους.

Οι απόστρατοι στα χρόνια της κρίσης τσακίστηκαν από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευθύνες για τη λεηλασία των αποθεματικών των Μετοχικών Ταμείων είναι τεράστιες και διαχρονικές. Διαδοχικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις τζογάρισαν τα χρήματα των Ταμείων μας στο Χρηματιστήριο. Ψήφισαν αντιασφαλιστικούς νόμους, μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους - λαιμητόμους για τις συντάξεις και τα μερίσματα. «Κούρεψαν» τα αποθεματικά με το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι ευθύνες είναι αποκλειστικά δικές τους. Η σημερινή κυβέρνηση έχει ευθύνη να ενισχύσει τα Ταμεία με χρήματα του Κρατικού Προϋπολογισμού και οι απόστρατοι να πάρουν αυτά που τους ανήκουν.


Η ΚΕΘΑ σταθερά αντιπάλεψε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές, μαζί με τον υπόλοιπο λαό. Συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Συμπαραστάθηκε στις αγωνιστικές διεκδικήσεις και συγκεντρώσεις των εν ενεργεία συναδέλφων μας.

Θεωρούμε απαράδεκτη την ανακοίνωση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), που καλεί την κυβέρνηση να μη δώσει το έκτακτο μέρισμα στους απόστρατους.

Αποκαλύπτεται ότι ο ρόλος τους δεν είναι άλλος από το να χτυπήσουν κάθε διεκδίκηση.

Οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της διοίκησης της ΠΟΜΕΝΣ.

Η ΚΕΘΑ δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα εντείνει τις αγωνιστικές διεκδικήσεις για να επιστραφούν στους απόστρατους όλα αυτά που τους ανήκουν».
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ