2019-11-04 19:22:43
Φωτογραφία για Εμπρηστική επίθεση από αντιεξουσιαστές σε όχημα διπλωματικού σώματος
Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε όχημα διπλωματικού σώματος το πρωί της

Πέμπτης 31 Οκτωβρίου, στην οδό Μακρυγιάννη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανέλαβαν οι «Εμπρηστές της Χιλη-ετίας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό οχήματος του διπλωματικού σώματος, στην οδό Μακρυγιάννη στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Πέμπτης 31 Οκτώβρη, στα πλαίσια του πανελλαδικού τριημέρου αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η εξέγερση της Χιλής γνωρίζει ενα πρωτόγνωρο κύμα καταστολής για τα χρονικά που έπονται της δικτατορίας του Πινοσέτ. Η χώρα έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το στρατό να έχει αναλάβει καθήκοντα αποκατάστασης της τάξης, την ίδια στιγμή που οι εξεγερμένοι καταγγέλουν δεκάδες κρατικές δολοφονίες από τις δυνάμεις καταστολής ενώ ήδη μετράμε πάνω από 7000 συλλήψεις», προστίθεται μεταξύ άλλων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό οχήματος του διπλωματικού σώματος, στην οδό Μακρυγιάννη στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Πέμπτης 31 Οκτώβρη, στα πλαίσια του πανελλαδικού τριημέρου αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής.

Η κοινωνική ειρήνη στη Χιλή αποτελεί πλέον παρελθόν. Και μαζί της ανήκει στο παρελθόν η ανοχή και η συναίνεση στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η υποταγή στη σύγχρονη εκδοχή της δικτατορίας του Πινοσέτ, που αντιπροσωπεύει η κυβέρνηση Πινιέρα. Η Χιλή φλέγεται από την εξεγερτική προλεταριακή λαίλαπα των καταπιεσμένων.

Όλα ξεκίνησαν στις 19 Οκτώβρη όταν μια μαθητική διαμαρτυρία ενάντια στην αύξηση των τιμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς δέχτηκε τη βίαιη καταστολή των σωμάτων ασφαλείας. Από εκεί και πέρα όλα μοιάζαν προδιαγεγραμμένα. Μέρα με τη μέρα εκατομμύρια εξεγερμένοι κατακλύζουν τους δρόμους, επιτίθενται στις δυνάμεις καταστολής, καίνε και λεηλατούν τα σύμβολά του πλούτου και της κυριαρχίας. Καίνε το παρελθόν τους, βαδίζοντας στους εξεγερμένους ορίζοντες του αύριο. 11 χρόνια μετά από την εξέγερση στα εδάφη του ελλαδικού χώρου, οι εξεγερμένοι μας ξαναθυμίζουν ότι αγαπήσαμε περισσότερο: την άρνηση επιστροφής στην κανονικότητα.

Η εξέγερση δεν είναι πια νεκρή λέξη. Είναι ο επιθανάτιος ρόγχος της τάξης και της ασφάλειας μέσα σε μια κοινωνία που χρόνια ασφυκτιά από την εξαθλίωση και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Και η κατάληξη της επίμονης δουλειάς όλων όσων τόσα χρόνια εργάζονται με συνέπεια και πείσμα προς την αμφισβήτηση και την κοινωνική απονομιμοποίηση του καθεστώτος. Απέναντι στην πρώτη υπαναχώρηση του καθεστώτος που οδηγείται βεβιασμένα σε διαπραγμάτευση προτείνοντας νέα ευνοϊκότερα μέτρα, οι εξεγερμένοι απαντούν δίχως ίχνος μεταμέλειας: Αύριο ξεκινά μια καινούρια μέρα ταξικού πολέμου. Ας πάρουμε τα πάντα!

Η εξέγερση της Χιλής γνωρίζει ενα πρωτόγνωρο κύμα καταστολής για τα χρονικά που έπονται της δικτατορίας του Πινοσέτ. Η χώρα έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το στρατό να έχει αναλάβει καθήκοντα αποκατάστασης της τάξης, την ίδια στιγμή που οι εξεγερμένοι καταγγέλουν δεκάδες κρατικές δολοφονίες από τις δυνάμεις καταστολής ενώ ήδη μετράμε πάνω από 7000 συλλήψεις. Αμέτρητες είναι οι καταγγελίες για βασανισμούς συλληφθέντων, ενώ μονοπωλούν τα περιστατικά βιασμών, σεξουαλικών παραβιάσεων και σεξιστικών επιθέσεων. Ταυτόχρονα εκατοντάδες είναι οι τραυματίες από τα συγκρουσιακά γεγονότα που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Σε πείσμα όμως όλων μέρα με τη μέρα οι εξεγερμένοι καταλαμβάνουν τον κλεμμένο χώρο και χρόνο που στερούνταν καθημερινά μέχρι σήμερα.

Η Χιλή αυτή τη στιγμή είναι μια ακόμη φλόγα στο μωσαϊκό των διεθνών εξεγερτικών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Δεν υπάρχουν μεμονωμένα γεγονότα. Ο κόσμος φλαίγεται απ’ τις δικές μας σπίθες. Στη Χιλή, στο Εκουαδόρ ενάντια στα μέτρα λιτότητας του ΔΝΤ, στο Ιράκ, στο Λίβανο, στο Χονγκ Κονγκ μέχρι την κούρδικη αντίσταση και το επαναστατικό πείραμα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού, οι καταπιεσμένοι ψάχνουν να βρούν τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι. Ας κάνουμε λοιπόν συλλογικά το επόμενο βήμα, περνώντας από τις περιφερειακές εξεγέρσεις στην παγκόσμια κοινωνική και ταξική επανάσταση. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό οχήματος του διπλωματικού σώματος, στην οδό Μακρυγιάννη στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Πέμπτης 31 Οκτώβρη, στα πλαίσια του πανελλαδικού τριημέρου αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Χιλής.

Στέλνουμε την πύρινη αλληλεγγύη μας στις εξεγερμένες συνειδήσεις της Χιλής και κάθε γωνιάς της γης

Οι μέρες μας έχουν ήδη έρθει...»

Πηγή: thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ