2019-11-04 19:52:58
Φωτογραφία για Ποιο αβγό; 10 τροφές που δεν ήξερες ότι έχουν τόσο πολλή πρωτεΐνη
Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσθέσεις στη διατροφή σου, τότε αυτό είναι σίγουρα η πρωτεΐνη. Και, πώς θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά; Είναι το πιο διαχρονικό superfood που προσφέρει πολλά στον οργανισμό σου.

Γιατί πρωτεΐνη; Αν σου γεννάται αυτή η απορία κάθε φορά που μία φίλη ή ένας personal trainer σου λέει ότι πρέπει να εφαρμόσεις ένα διατροφικό πλάνο με βάση την πρωτεΐνη, σου έχω την απάντηση.  Οι πρωτεΐνες είναι μεγάλες ενώσεις αμινοξέων, οι οποίες προσφέρουν ενέργεια στο σώμα σου. Επίσης, χρησιμοποιείται και ως ένζυμο, αρμόδιο για την αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, αλλά και την ανάπτυξη του μυικού συστήματος. Τέλος, βοηθά το σώμα σου να σχηματίσει τις απαραίτητες δομές για την ορθή λειτουργία και την επιβίωση του.

Είμαι σίγουρος ότι έχεις ακούσει (όχι μόνο μία φορά) ότι η πιο must πρωτεϊνική τροφή είναι το αυγό. Τι θα κάνεις, όμως, εσύ, που δεν τρελαίνεσαι για τη γεύση και τη μυρωδιά του; Μην αγχώνεσαι. Υπάρχουν πολλές, ακόμα, τροφές, οι οποίες δεν ήξερες ότι περιέχουν τόσο μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης.


– Αρακάς. Το πιο χορταστικό πλήρες γεύμα που μπορείς να απολαύσεις. Αν είσαι fan των λαδερών, θα το λατρέψεις. Είτε επιλέξεις να το συνοδεύσεις με φέτα, είτε όχι, να είσαι σίγουρη ότι θα λάβεις περίπου 8 γρ. πρωτεΐνης ανά μπολάκι.

– Σόγια. Μπορείς να τη βρεις στο γάλα (αν είσαι vegan eater), αλλά έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Στα ράφια του σούπερ – μάρκετ, θα βρεις φασολάκια σόγιας, τα οποία έχουν άφθονη πρωτεΐνη να σου προσφέρουν. Συγκεκριμένα, ένα φλιτζάνι γεμάτο με τα συγκεκριμένα φασολάκια σου προσδίδει περίπου 30 γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης.

– Γιαούρτι. Πέρα από το ότι συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του εντέρου σου, ένα κεσεδάκι γιαούρτι περιέχει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης. Και αν δεν τρελαίνεσαι για τη γεύση του, μπορείς εύκολα να το συνδυάσεις με αρκετές τροφές, όπως για παράδειγμα μέλι ή ξηρούς καρπούς.

– Αμύγδαλα. Το πιο απολαυστικό σνακ για όσους έχουν έλλειψη ασβεστίου, θα γίνει η αγαπημένη συνήθεια και όσων επιζητούν διακαώς την πρωτεΐνη τους. Με 8 γραμμάρια ανά χούφτα καταλαβαίνουμε εύκολα το γιατί.

– Πασατέμπος. Μένοντας πιστοί στο ίδιο μήκος… τροφών, ο ανάλατος πασατέμπος έχει 10 γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης να προσφέρει στον οργανισμό σου. Αν είναι ανάλατος, κατανάλωσε τον άφοβα.

– Ρεβίθια. Η πιο φημισμένη υπερτροφή, ιδανική για όλες τις τροφικές προτιμήσεις, προσφέρει, μεταξύ άλλων, και πρωτεΐνη. 13 γραμμάρια το φλιτζάνι, παρακαλώ – Σπανάκι. Αγαπώ το σπανακόρυζο και, αν κρίνω από τη νέα έρευνα, πολύ καλά κάνω. Εμ, 10 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα δεν τα αφήνεις ανεκμετάλλευτα…

– Κινόα. Το ότι είναι το απόλυτο superfood, σίγουρα το έχεις διαβάσει αρκετές φορές σε αυτή τη στήλη. Ε, σημείωσε ότι μία γρήγορη σαλάτα με κινόα θα σου δώσει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης.

– Ζυμαρικά ολικής άλεσης. Αν τα επιλέγεις για λόγους δίαιτας, τότε πολύ καλά κάνεις. Τώρα, θα έχεις έναν ακόμα λόγο: τα 7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά πιάτο.

– Γλυκοπατάτες. Νόμιζες ότι θα αφαιρέσεις την πατάτα από τη διατροφή σου; Την απλή, ναι. Τη γλυκοπατάτα, όμως, όχι. 4 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά πατάτα με κάνουν να εκπλήσσομαι σκεπτόμενος πόση πρωτεΐνη προσφέρει μία ολόκληρη μερίδα.

Εσύ, θα μείνεις στο αυγό; 
tlife.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ