2019-11-04 22:15:33
Φωτογραφία για Με κινητοποίηση διεκδίκησαν κάλυψη των σοβαρών ελλείψεων στις δομές Υγείας (ΦΩΤΟ)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Ρόδου πραγματοποίησαν την Παρασκευή 1 Νοέμβρη κάτοικοι και φορείς της Νότιας Ρόδου για τις σοβαρές ελλείψεις των δομών Υγείας της περιοχής. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Χατζηστρατή, στην οποία δόθηκε το υπόμνημα αιτημάτων για την λειτουργία του ΠΙ Γενναδίου.

Την κινητοποίηση στήριξαν με ανακοίνωσή τους και συμμετείχαν ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, πράξη που δείχνει την ανάγκη να συντονιστεί ο αγώνας για τις υποδομές της Δημόσιας Υγείας σε όλο το νησί. Επίσης στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των χωριών και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου. Στο σχετικό δελτίο Τύπου της Επιτροπής αναφέρεται:

«Στη συνάντηση που έγινε με την διοικήτρια του νοσοκομείου συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων, οι πρόεδροι των χωριών και μέλη του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου
. Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό που έχουν οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη τη Ρόδο, που οδηγούν όλα τα περιστατικά του νησιού να απευθύνονται στο νοσοκομείο. Επίσης αναδείχτηκε ότι και το ίδιο το νοσοκομείο αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που λόγω της λήξης των συμβάσεων του προσωρινού προσωπικού, αναγκάζονται πολλά περιστατικά να τα μεταφέρουν στην Κρήτη με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

Το συμπέρασμα που προέκυψε τελικά παρά τις διαφορετικές απόψεις είναι ότι χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας και η πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΠΙ Γενναδίου, στα Κέντρα Υγείας Έμπωνας, Αρχαγγέλου και στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα στο νησί της Ρόδου, που παράγεται τόσος πλούτος, οι δομές Δημόσιας Υγείας να βρίσκονται σε διάλυση και να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές.

Ως Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας, σε συντονισμό με όλους τους φορείς, συλλόγους και σωματεία που έχουν αντίστοιχα αιτήματα και διεκδικήσεις».
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ