2019-11-04 22:29:31
Φωτογραφία για NASA: Μακάβριο σενάριο για τις σορούς αστροναυτών σε περίπτωση θανάτου τους στο διάστημα
Αν και δεν υπάρχει πρωτόκολλο θανάτου για τους αστροναύτες, ένας Αμερικανός

συνταγματάρχης εξετάζει την περίπτωση οι αστροναύτες που χάνουν τη ζωή τους σε διαστημική αποστολή, να έχουν την ίδια τύχη με τα διαστημικά σκουπίδια

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η ΝASA δεν έχει αποκαλύψει τι θα μπορούσε να κάνει με τα πτώματα αστροναυτών σε περίπτωση θανάτου τους στο διάστημα.

«Μία λύση είναι να αφήσει τις σορούς να περιστρέφονται γύρω από τη Γη ως διαστημικά σκουπίδια...», γράφει στο βιβλίο του ένας Αμερικανός συνταγματάρχης, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Star» και συνεχίζει: «Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δεν υπάρχουν ειδικές σακούλες για την τοποθέτηση των σορών».

Με βάση ότι το πρωτόκολλο της ΝΑSΑ σε περίπτωση θανάτου των αστροναυτών παραμένει επτασφράγιστο μυστικό και τους αστροναύτες να ισχυρίζονται ότι έχουν πλήρη μεσάνυχτα για το θέμα, ο Αμερικανός συνταγματάρχης Κρις Χάντφιλντ δίνει μία λύση στο τελευταίο του βιβλίο.


Υπό τον τίτλο: «Ο οδηγός ενός αστροναύτη για τη ζωή στη Γη», ο Αμερικανός συνταγματάρχης είχε ακούσει κάποτε συναδέλφους του να διαφωνούν για το τι θα κάνουν τα πτώματα σε περίπτωση που οι αστροναύτες χάσουν την ζωή τους, ενώ βρίσκονται στο Διάστημα.

«Δεν υπάρχουν ειδικοί σάκοι για πτώματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, έτσι πρέπει να βάλουμε το πτώμα μέσα σε ένα κοστούμι και να το καταχωνιάσουμε σε ντουλάπι;... Αλλά τι γίνεται με τη μυρωδιά; Θα έπρεπε μήπως να το στείλουμε πίσω στη Γη με το επόμενο διαστημικό σκάφος και να το αφήσουμε να καεί με τα υπόλοιπα διαστημικά σκουπίδια κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα», διερωτάται στις σελίδες του βιβλίου του ο Αμερικανός συνταγματάρχης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ