2019-11-05 09:09:14
Φωτογραφία για Εκσυγχρονίζεται το σημαντικότερο όπλο που γνώρισαν στη θητεία τους εκατομμύρια Έλληνες
Σύμφωνα με το newsbeast.gr:

Πρόκειται για το πιο διάσημο τυφέκιο των τελευταίων 40 ετών, που το «Πεντάγωνο» αποφάσισε τώρα να τροποποιήσει ώστε να καλύπτει της ανάγκες των καιρών μας

Θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα τυφέκια μάχης που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός, ωστόσο είναι πλέον παρωχημένο, κάτι που γνωρίζουν καλά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο λόγος για το «G3» το οποίο γνώρισαν εκατομμύρια άνδρες που έκαναν τη θητεία τους στις ένοπλες δυνάμεις τα τελευταία 40 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Τέλος εποχής για το θρυλικό G3. Προς απόσυρση και τα Steyr

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πεντάγωνο» το εν λόγω τυφέκιο που έχει βάρος 4,25 κιλά και μήκος 1,02 μ. με βεληνεκές 3.700 μέτρων, αποφασίστηκε να εκσυγχρονιστεί προκειμένου να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των καιρών μας. Έτσι, το νέο G3 θα φέρει πλέον πτυσσόμενο κοντάκιο, βελτιωμένη λαβή αλλά και τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στην κάννη σκοπευτικό ερυθράς κηλίδας. Παράλληλα θα αντικατασταθεί ο πλαστικός χειροφυλακτήρας με αλουμινένιο αεροπορικού τύπου. Με αυτό τον τρόπο αν μη τι άλλο θα γίνει πολύ πιο εύχρηστο ώστε να καλύπτει τις πάσης φύσεως επιχειρησιακές ανάγκες.


Θυμίζουμε ότι το 1977 η χώρα μας υπέγραψε σύμβαση με την τότε δυτικογερμανική εταιρεία «Heckler und Koch» για την κατασκευή από την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, των τυφεκίων G3A3 και G3A4 και τρία χρόνια αργότερα οι μονάδες του στρατού άρχισαν να εξοπλίζονται. Στις μέρες μας, το G3A3 φέρεται από τους στρατιώτες και το G3A4 από τους Υπαξιωματικούς, τους κατώτερους Αξιωματικούς και τους οπλίτες που έχουν ως ειδικότητα πλήρωμα άρματος, δηλαδή οι πυροβολητές, οι οδηγοί, οι γεμιστές και οι επικεφαλής τους.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ