2019-11-05 11:02:55
Φωτογραφία για Όπου φύγει - φύγει οι νέοι γιατροί
Περισσότεροι από 17.500 νέοι γιατροί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα την τελευταία δεκαετία, αναζητώντας εργασιακό «καταφύγιο» στο εξωτερικό. Οι εργασιακές συνθήκες, οι δυνατότητες για έρευνα, οι προοπτικές εξέλιξης και η διαφορά στους μισθούς, είναι οι αιτίες πίσω από το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο. «Βαρόμετρο» στην απόφαση της μεγάλης «φυγής» αποτελούν οι εργασιακές συνθήκες, οι προοπτικές εξέλιξης και το μισθολογικό. 

Georgios Eleftheriou I - Γεν Γραμματέας ΠΙΣ

Ενδεικτικά, ένας ειδικευόμενος γιατρός στην Ελλάδα αμείβεται με 1.000 ευρώ, όταν στην Ευρώπη οι αμοιβές κυμαίνονται από 3.000 μέχρι 4.000 ευρώ. Ανάλογη είναι η διαφορά στις αμοιβές των ειδικών γιατρών. Στην απόφαση για μετανάστευση των γιατρών συντελούν, επίσης, οι δυνατότητες για τη διεξαγωγή έρευνας και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης που υπάρχουν στο εξωτερικό. 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάσχεση του φαινομένου του brain - drain. Την τελευταία δεκαετία πάνω από 17.500 γιατροί έχουν αναζητήσει την τύχη τους στο εξωτερικό. Το 75% περίπου εγκατέλειψε την Αττική.
medispin
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ