2019-11-05 11:30:16
Φωτογραφία για Συνεχίζεται το brain drain. Οι νέοι γιατροί εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα
Πάνω από 17.500 έφυγαν τα τελευταία δέκα χρόνια. H ιατρική μετανάστευση στο εξωτερικό συνεχίζεται και σήμερα λόγω καλύτερων απολαβών και εργασιακών συνθηκών

Διαστάσεις μαζικής φυγής αποκτά το φαινόμενο του brain drain στις τάξεις των νέων γιατρών στη χώρα μας που δεν διστάζουν να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, έρευνας και φυσικά απολαβές στο εξωτερικό.. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Οne TV, την τελευταία δεκαετία έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα περισσότεροι από 17.500 νέοι γιατροί και παρά την ολοκληρωμένη πρόταση που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την ανάσχεση της μεγάλης φυγής, το φαινόμενο συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Η σημαντική διαφορά στις μισθολογικές απολαβές, οι καλύτερες εργασιακές συνθήκες και οι προοπτικές εξέλιξης αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες που οδηγούν τους νέους γιατρούς να πάρουν την απόφαση μετανάστευσης στο εξωτερικό Ενδεικτικά, σημειώνεται πως ένας ειδικευόμενος γιατρός στην Ελλάδα αμείβεται με 1.000 ευρώ, όταν στην Ευρώπη οι αμοιβές κυμαίνονται από 3.000 μέχρι 4.000 ευρώ. Ανάλογη είναι η διαφορά στις αμοιβές των ειδικών γιατρών. 

Στην απόφαση για μετανάστευση των γιατρών συντελούν, επίσης, οι δυνατότητες για τη διεξαγωγή έρευνας και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης που υπάρχουν στο εξωτερικό. 
OneTV 
medlabgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ